NIČ SLABEGA

Neznanec ogovoril fanta in ga povabil v avto

Policisti so voznika izsledili in ugotovili, da ni mislil nič slabega.
Fotografija: Policija je ugotovila, da voznik dečku ni bil nevaren. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Policija je ugotovila, da voznik dečku ni bil nevaren. FOTO: Jure Eržen

BOHINJSKA BISTRICA – Ta teden je po Bohinju bliskovito zakrožilo elektronsko pisanje mame dečka, ki ga je na robu Bohinjske Bistrice zaustavil starejši moški. Nekako takole je zapisala: »Fanta je vprašal, kam gre, in mu še rekel, da ga lahko pelje na neki kraj, ki ga sin ne pozna. Nato se je moški stegnil, odprl vrata in dejal, naj se usede v avto. Sin je k sreči stekel naprej, avto pa se je odpeljal proti jezeru.« Otrokovi starši so nekaj ur zatem na neznani avto opozorili policiste.
Prijavo, edino takšno v bohinjskem kotu v zadnjem obdobju, so seveda vzeli zelo resno. Blejski policisti so včeraj izsledili voznika in našli tudi vozilo. »V preverjanju prijave niso potrdili sumljivih okoliščin. Ugotovili so, da se je moški dejansko ustavil pri otroku, za katerega je menil, da ga pozna, in mu ponudil prevoz. Prigovarjanja ni bilo, in ko je otrok odklonil prevoz, sta se razšla,« nam je o dobri nameri, ki jo je nesporazum prek elektronskega opozorila ponesel do policistov, včeraj pojasnil Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Zgodba iz Bohinja nas je spomnila na nedavno pripoved očeta osnovnošolke, ki je med močnim dežjem opazil dekličino sošolko, kako jo brez dežnika maha proti domu. »Ustavil sem ji, da otrok ne bi ves moker prišel domov. Seveda se poznamo, saj je hčerkina sošolka in je pogosto pri nas na obisku. Ko sem jo vprašal, ali gre do doma, in ji ponudil prevoz, da ne bo mokra, je kar malce prebledela in pospešila korak. Potem sem prebledel jaz, ker sem si kar mislil, kaj vse se lahko razvije iz čisto prijazne geste,« je opisal naš sogovornik, ki bo na lastno željo ostal neimenovan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije