UMRL JE MOŠKI

Nesreča s smrtnim izidom: Minka ves čas neutolažljivo jokala

Objavljeno 08. december 2019 10.52 | Posodobljeno 08. december 2019 10.52 | Piše: M. Č.

Minka Huremović je trčila v motorista, ta je v nesreči umrl. Postojnčanka je na sodišču dejala, da dejanje obžaluje.

Simbolična fotografija. FOTO: Shutterstock
Pred dnevi je na predobravnavnem naroku na okrožnem sodišču v Kopru 37-letna Minka Huremović iz Postojne priznala krivdo za povzročitev hude prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je umrl 59-letni nemški motorist. Zgodila se je 4. septembra popoldne na cesti med Planino in naseljem Grčarevec.

Huremovićeva je prevozila polno črto, zapeljala na nasprotni pas in čelno trčila v motorista.

Motorist se je peljal na izlet po Notranjski, ko je zapeljal v blagi desni ovinek, pa je nasproti z osebnim vozilom polo pripeljala Huremovićeva. Ta je prevozila polno črto, zapeljala na nasprotni pas in čelno trčila v motorista. Na kraj nesreče je prišlo 21 gasilcev iz PGD Postojna, Planina in Dolnji Logatec; postojnski gasilci so takoj začeli oživljati motorista, ki je ležal na cesti, delo je nadaljevala postojnska reševalna služba nujne medicinske pomoči, žal pa so bile poškodbe 59-letnega Nemca tako hude, da je umrl na kraju dogodka.

Reševalci so pomagali tudi povzročiteljici nesreče, ki je bila v šoku in močno pretresena. Skrušena je bila tudi med sodnim postopkom, ves čas je neutolažljivo jokala. Povedala je, da je zaradi usodne nesreče tako fizično kot psihično potrta, da obiskuje psihologa in nesrečo močno obžaluje.

Okrožna sodnica Tatjana Pavlovec je Huremovićevo, ki še ni bila kaznovana, spoznala za krivo, ji naložila šest mesecev zaporne kazni, ki jo bo odslužila z delom v splošno korist, in pol leta prepovedi vožnje.
Deli s prijatelji