Ne spomni se, da bi vlomil

Mitja Hudorovič je že bil obsojen. Tožilka zato predlagala 10 mesecev zapora.
Fotografija: Policiste so do Mitja Hudoroviča pripeljale sledi, ki so jih našli na avtomobilu, v katerega je bilo vlomljeno. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Odpri galerijo
Policiste so do Mitja Hudoroviča pripeljale sledi, ki so jih našli na avtomobilu, v katerega je bilo vlomljeno. FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

»Ne spomnim se, da bi vlomil v tisti avto. Le to vem, da smo v tistem času vsak dan kadili travo pri Astorju Jotiču,« je bil na sodišču kratek 21-letni Mitja Hudorovič iz Kočevja, ki zdaj živi pri mami v bloku, saj je dobila stanovanje prek socialne, prej pa je imel stalno bivališče prijavljeno na kočevskem centru za socialno delo.

Kljub svoji mladosti ima obsežen kazenski list, zato je tudi vajen sodišč, tožilka Renata Brodarič Trentelj pa mu je za vlom in tatvino v primeru priznanja ponudila 10 mesecev zapora. »V Novem mestu sem resda bil, kaj več pa ne vem,« se je poskušal odgovornosti izmuzniti mladenič.

Obtožnica mu očita, da je 20. julija 2017 popoldne vlomil v avto, ki je bil parkiran na makadamski poti pod šmihelskim mostom v Novem mestu. Razbil naj bi steklo na vratih avtomobila, iz njega pa vzel črno torbo s prenosnim računalnikom. Novomeščana naj bi tako oškodoval za 2000 evrov.

Lastnik je vlom seveda takoj prijavil, policisti pa so odvzeli sledi na avtomobilu in tako prišli na sled Hudoroviču, DNK-vzorci so namreč pripadali njemu. Sledila je hišna preiskava, a ni obrodila sadov, računalnika možje v modrem niso našli, je pa Hudorovič, ki nič ne dela, živi od socialne pomoči, predlagal, naj sodnica Melita Perko zasliši policiste, ki so delali hišno preiskavo. Je pa dodal, da zaslišanje Jotiča ne predlaga, ker je zdaj z njim skregan.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije