ZASAČEN

Ne boste verjeli, kaj vse je poskušal pretihotapiti v zapor na Dobu (FOTO)

Dogovorila sta se, da bo 32-letnik proti plačilu predmete pretihotapil v zavod in jih odložil na dogovorjenem mestu.
Fotografija: Mislil je, da mu bo vse to uspelo pretihotapiti v zapor, a se je še kako uštel. FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
Mislil je, da mu bo vse to uspelo pretihotapiti v zapor, a se je še kako uštel. FOTO: PU Novo mesto

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto so na Okrožno državno tožilstvo Novo mesto podali kazensko ovadbo zoper 32-letnega in 44-letnega moškega. Osumljena sta, da sta v sostorilstvu izvršila kaznivo dejanje Nedovoljena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 1. in 2. odstavku 186. člena KZ-1.

Z audijem v zapor

Med kriminalistično preiskavo so ugotovili, da so pravosodni policisti ZPKZ Dob 22. septembra opravili redni varnostni pregled vozila in osebe, ki naj bi na območju zavoda opravila servisiranje delovnega stroja: »V avtomobilu znamke Audi so v prostoru za rezervno pnevmatiko odkrili tri zavoje, v katerih je bilo več mobilnih telefonov, USB modemi, SIM kartice, 12.000 tablet Zolpidem, 28 stekleničk z neznano snovjo, 37 injekcijskih brizg in 62 igel. Najdene predmete so novomeški kriminalisti zasegli in snovi posredovali v analizo v Nacionalni forenzični laboratorij, kjer je bilo ugotovljeno, da tablete in tekočina vsebujejo prepovedane snovi.«

Tablete, ki vsebujejo zolpidem, spadajo v skupino prepovedanih drog, v katerih so tudi druga pomirjevala in uspavala in gre za močna psihoaktivna zdravila, ki so dovoljena le na podlagi zdravniškega recepta, pojasnjujejo policisti.

Med izhodom ga je opremil

V nadaljevanju preiskave so kriminalisti uspeli dokazati, da je 32-letni osumljenec z območja PU Nova Gorica opravil prevoz prepovedanih snovi in predmetov iz koristoljubja. Prepovedane snovi in druge predmete mu je v mesecu septembru med enim izmed prostih izhodov izročil 44-letni moški, ki v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob prestaja zaporno kazen. Dogovorila sta se, da bo 32-letnik proti plačilu predmete pretihotapil v zavod in jih odložil na dogovorjenem mestu.

Audi A4 so kriminalisti zasegli in na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo avtomobila. Našli in zasegli so še en zavoj, v katerem so bile SIM-kartice in modemi, javljajo iz PU Novo mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije