GROZLJIVKA V DOMŽALAH

Navsezgodaj bežali iz gorečega stanovanja, eno odpeljal rešilec

Objavljeno 13. julij 2020 07.29 | Posodobljeno 13. julij 2020 08.35 | Piše: T. V.

V nedeljo zvečer je zagorelo v hotelu.

Ena oseba se je med požarom nadihala dima (simbolična fotografija). FOTO: Voranc Vogel
Ob 4.04 je v Dragarjevi ulici v Ihanu zagorelo v kuhinji enega izmed stanovanj. Gasilci CZR Domžale in PGD Ihan so požar pogasili in pregledali preostale prostore v objektu. Ena oseba se je med požarom nadihala dima, zato so jo gasilci oskrbeli in predali ekipi nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Domžale v oskrbo, od tam pa v Klinični center Ljubljana, njeno življenje ni ogroženo. Drugi stanovalci so se umaknili iz stavbe. Prav tako jim je uspelo rešiti psa, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo zaradi pregretega olja na štedilniku. Nastalo je za več tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem zaradi suma kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

V nedeljo ob 21.15 pa je v Solkanu v občini Nova Gorica zagorelo v sobi hotela Sabotin. Posredovali so gasilci JZGRD GE Nova Gorica in PGD Nova Gorica, požar v sobi pogasili, prezračili in pregledali ter posesali in delno počistili preostale prostore hotela. Soba je uničena.
Deli s prijatelji