NA TEKMI

Navijačem, ki so bili udeleženi v izgrede, grozi zapor

V Škofji Loki se je v začetku septembra odvijala prava drama.
Fotografija: Policija je storilce odkrila. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Policija je storilce odkrila. FOTO: Policija

Septembra se je na nogometnem igrišču v Škofji Loki zgodil nasilen izgred skupine navijačev s poškodbami štirih udeležencev. V incidentu je bilo udeleženih okoli 20 oseb iz dveh navijaških skupin iz Ljubljane in Primorske. Policisti so z zbiranjem obvestil prepoznali deset oseb, ki jih obravnavajo za različna nezakonita dejanja. Gre za sum storitve kaznivega dejanja nasilništva, motenje javne prireditve in uporabo pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi. Za kaznivo dejanje bo podana kazenska ovadba, za prekrške pa uvedeni prekrškovni postopki. Grozi jim celo zaporna kazen.

Policisti PU Kranj so v poročilu zapisali, da so trije navijači med tekmo prestopili ograjo in vdrli na nogometno igrišče ter povzročili prekinitev nogometne tekme, dva sta uporabljala pirotehniko. Za njimi je na nogometno igrišče vdrla tudi večja skupina navijačev iz območja Ljubljane. Nekateri med njimi so bili zamaskirani, uporabljali so palice in bakle. Sedem posameznikov iz Ljubljanske skupine je bilo z zbiranjem obvestil prepoznanih. Okoliščine kažejo, da se je ta skupina na dejanje predhodno pripravila, incident pa naj bi bil maščevanje zaradi preteklih dogodkov in nerešenih nesoglasij med skupinama.

Poročajo, da so štirje navijači iz Ljubljanske navijaške skupine so osumljeni storitve kaznivega dejanja nasilništva, motenja javne prireditve in uporabe pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi; še trije iz te skupine pa nasilništva in motenja javne prireditve. Tri navijače druge navijaške skupine pa policisti obravnavajo zaradi motenja javne prireditve in uporabe pirotehničnih in nevarnih predmetov na javni prireditvi, kar je oboje prekršek.

Z enim od primorskih navijačev je v izgredu obračunalo kar pet ljubljanskih. Dva sta ga  z roko udarila v predel glave, eden ga je s palico udaril v predel prsnega koša, četrti ga je brcnil, peti pa ga je opekel s prižgano baklo. Nasilje so poskušali prekiniti nogometaši, vendar so osumljenci kaznivega dejanja napadli tudi njih. Trije nogometaši so bili pri tem poškodovani. Nasilje je naposled prekinil eden od osumljencev, ki je izgredniško skupino pozval, naj odidejo iz igrišča.

Policisti so ugotovili tri nezakonita dejanja. Za motenje prireditve jim grozi 250 evrov. Ker so na prireditvi imeli pri sebi prepovedane predmete (orožje, eksplozivne snovi, pirotehnične izdelke ali drugih nevarnih predmetov oziroma snovi) in ker so motili prireditev, jim grozi 150 evrov globe. Zaradi nasilja ali ogrožanja varnosti drugih na športnih prireditvah ali v zvezi s temi prireditvami pa se storilec kaznuje z zaporom do treh let.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas