Nasilnež pobegnil na Hrvaško, a so ga dobili

27-letnik ustrahoval s pištolo in grozil. Gre za starega znanca policije.
Fotografija: Hrvaški varnostni organi so ga po zaključenem postopku na sodišču predali našim policistom, ti pa so mu odvzeli prostost in ga pridržali. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Hrvaški varnostni organi so ga po zaključenem postopku na sodišču predali našim policistom, ti pa so mu odvzeli prostost in ga pridržali. FOTO: Policija

Policisti in kriminalisti so na območju Bele krajine obravnavali več kaznivih dejanj in kršitev – 27-letni nasilnež je namreč na javnem kraju občane ustrahoval s pištolo in posameznikom grozil, da bo z njimi obračunal. Grožnje in žaljivke je izrekal tudi policistom in kriminalistu.

Med preiskavo so ugotovili, da je razbil vrata gostinskega lokala v Črnomlju, v notranjosti izpraznil vsebino gasilnega aparata in povzročil premoženjsko škodo. Kriminalisti so na podlagi zbranih ugotovitev pri preiskavah kaznivih dejanj pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja osumljenca. Našli so imitacijo pištole, s katero je grozil.
V hišni preiskavi so našli imitacijo pištole, s katero je grozil. FOTO: Guliver/Getty Images
V hišni preiskavi so našli imitacijo pištole, s katero je grozil. FOTO: Guliver/Getty Images

Storilec se je poskušal izogniti kazenskim postopkom in je pobegnil na Hrvaško, kjer pa so ga prijeli hrvaški policisti, saj je tudi tam kršil javni red in mir in v gostinskem lokalu ogrožal in ustrahoval goste. Hrvaški varnostni organi so ga po zaključenem postopku na sodišču predali našim policistom, ti pa so ga pridržali.

Kot poročajo z novomeške policijske uprave, gre za njihovega starega znanca, saj so 27-letnega moškega že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, zaradi katerih je že prestajal tudi zaporno kazen. Seznam kaznivih dejanj je kar dolg, med njimi so požig vozil, pretep, grožnje, napad na policiste, poskus požiga policijske postaje ...


Novomeški kriminalisti so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil pripor. A kljub temu nadaljujejo preiskavo in ugotavljanje okoliščin kaznivih dejanj groženj, nasilništva, napada na uradne osebe, ko opravljajo naloge varnosti, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in poškodovanja tuje stvari. Z ugotovitvami bodo kazensko ovadbo dopolnili.
 

Poziv žrtvam


Policisti in kriminalisti so med preiskavami kaznivih dejanj prišli do podatkov, da je osumljenec ustrahoval še več oseb in jim grozil, vendar zaradi strahu pred njegovim maščevanjem kaznivega dejanja niso naznanili policiji. »Vse morebitne žrtve oziroma oškodovance pozivamo, naj se zglasijo na najbližji policijski postaji ali pokličejo policiste in jih seznanijo s protipravnimi ravnanji osumljenca. Policisti se bodo takoj odzvali, zbrali potrebna dokazila in o tem seznanili pristojno tožilstvo. Žrtve lahko pomembno prispevajo k ustreznemu sankcioniranju osumljenca in ohranjanju varnosti v svojem okolju,« dodajajo na novomeški policijski upravi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije