PRED SODNIKOM

Nasilna roparja v Škofji Loki: z lepilnim trakom sta ga onesposobila

Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Rainerfuhrmann, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Rainerfuhrmann, Getty Images, Istockphoto

Gorenjski kriminalisti so v sredo s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče privedli dva osumljenca ropa, ki se je v Škofji Loki zgodil ta torek ponoči. Osumljenca sta v družbi še dveh neznanih storilcev ponoči pristopila do stanovanjskega objekta občana in ga prosila za pomoč zaradi domnevne okvare vozila.

Ko je oškodovanec odprl vrata, so storilci s silo vstopili v prostor, ga napadli in z močnejšim lepilnim trakom zvezali ter onesposobili. Pri tem so ga poškodovali. Po dejanju so z namenom pridobitve protipravne premoženjske koristi začeli pregledovati prostore objekta, vendar so v določenem trenutku, iz zaenkrat neugotovljenega razloga, z izvršitvijo kaznivega dejanja prenehali in s kraja pobegnili. Prilastili si niso ničesar, zaradi česar je kaznivo dejanje ostalo pri poskusu.

Dva osumljenca so po prijavi oškodovanca v hitri intervenciji v Kranju izsledili kranjski policisti, kriminalisti pa so pri obravnavi kaznivega dejanja v skladu s predpisi o kazenskem postopku izvedli preiskovalne aktivnosti in oba s kazensko ovadbo včeraj privedli na pristojno sodišče. Za oba osumljenca, gre za državljana Romunije in Moldavije, je bil odrejen pripor. Kriminalistična preiskava se z namenom izsleditve še drugih dveh osumljencev nadaljuje. 

Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije