DRAMA V ILIRSKI BISTRICI

Napad pri Bistrici: policista zbrcal, policistko pa za lase vlekel po tleh

Nanju se je spravila vsa družina.
Fotografija: Spravil se je na policista. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Spravil se je na policista. FOTO: Oste Bakal

ILIRSKA BISTRICA – Policisti so v soboto ob 1.20 v Ilirski Bistrici ustavili 35-letno domačinko. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so ji odredili strokovni pregled, saj se z rezultatom alkotesta ni strinjala, poroča PU Koper. Kršiteljico so odpeljali v zdravstveni dom, medtem pa je njen 44-letni mož, ki je bil sopotnik v vozilu, odšel domov. Ta se je že ob ustavitvi nedostojno vedel do policistov, saj je nanje kričal in jim grozil, za kar mu bo izdan plačilni nalog.

Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali na domači naslov. Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik nenadoma odprl vrata policijskega vozila in policista pričel tepsti. V tem času je policistka stopila iz vozila, da bi pomagala sodelavcu. Poleg sta stopili še žena in mati kršitelja in preprečevali dostop do kršitelja, zato je policistka zoper moškega uporabila plinski razpršilnik. Kršitelj se je obrnil proti policistki in jo zagrabil za lase ter jo vlekel po tleh.

Nanju se je spravila vsa družina

Ko je nasilnež videl, da je policist prišel iz avta, je stekel do hiše. Policist je stopil za njim, kršitelj pa ga je brcnil v glavo in poškodoval. Policista sta kraj zapustila in odšla v ZD Ilirska Bistrica na pregled. V zadevo so se vključili kriminalisti, ki bodo zoper 44-letnika podali kazensko ovadbo zaradi napada na uradno osebo, 35-letnica in kršiteljeva mati, ki sta se vmešali v postopek in z odrivanjem preprečevali, da bi policistka pomagala policistu, pa bosta kazensko ovadeni zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas