DRAMA PRI NOVEM MESTU

35-letni voznik napadel policista nanju ščuval psa, sledil je velik preobrat

Objavljeno 22. maj 2020 15.24 | Posodobljeno 22. maj 2020 15.25 | Piše: N. Č.

Pod vplivom drog je napadel policiste.

35-letnik, ki je napadel policista, je pred časom vlomil v zavetišče za živali, od koder je odtujil dva psa. FOTO: Getty Images
Policista PP Novo mesto sta v četrtek okoli 8. ure nadzirala promet in na priključku avtoceste Novo mesto vzhod ustavila voznika osebnega avtomobila. Ob preverjanju v evidencah so policisti ugotovili, da gre za 35-letnega večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Med postopkom se je kršitelj nedostojno vedel, grozil je policistoma in ju napadel. K napadu na policista je pozival tudi dva staffordširska bulterierja, ki ju je prevažal v vozilu, vendar sta psa napadla kršitelja in ga lažje poškodovala. Policista sta zoper moškega uporabila prisilna sredstva, ga obvladala, psa pa zadržala do prihoda uslužbenca zavetišča, so sporočili s PU Novo mesto.

V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da je kršitelj vozil avtomobil pod vplivom prepovedanih drog, hitri test je namreč potrdil prisotnost kokaina, amfetaminov, opiatov in konoplje. Opravljanje strokovnega pregleda je odklonil. Policisti so še ugotovili, da je moški psa, ki ju je imel pri sebi, pred časom odtujil iz zavetišča v okolici Novega mesta. 

Policisti in kriminalisti bodo po zaključeni preiskavi z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.
Deli s prijatelji