Nanj se je podrla sliva

Hudo poškodovan 58-letnik Pri žaganju podrtega drevesa deblo stisnilo 24-letnika
Fotografija: Nesreči sta se zgodili pri podiranju dreves. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Nesreči sta se zgodili pri podiranju dreves. FOTO: Oste Bakal

V sredo okoli šestih popoldne se je v delovni nesreči hudo ranil 58-letni moški. Na dvorišču za domačo stanovanjsko hišo v Vinskem Vrhu je podiral slivo, a se je drevo med podiranjem obrnilo in ga pokopalo pod seboj. Nesrečo je prva zaznala njegova žena, ki je slišala ropot motorne žage, vendar možu, ki je ležal pod hlodom premera 64 cm, sama ni mogla pomagati.

Stekla je po pomoč k sosedu, ta pa je z motorno žago prežagal hlod in poškodovanega rešil izpod njega. S helikopterjem so ga prepeljali v mariborski klinični center.

Možakar ima opravljen izpit iz varnega ravnanja z motorno žago, zaščitnih sredstev pa ni uporabljal. Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay
Možakar ima opravljen izpit iz varnega ravnanja z motorno žago, zaščitnih sredstev pa ni uporabljal. Fotografija je simbolična. FOTO: Pixabay

Policisti so opravili ogled kraja nesreče in ugotovili, da 58-letnik pri delu ni uporabljal zaščitnih sredstev, ima pa opravljen izpit iz varnega rokovanja z motorno žago. Tujo krivdo so izključili, zato bodo, kot pojasnjujejo na mariborski policijski upravi, pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu poslali poročilo.

O nesreči pri spravilu lesa poročajo tudi z ljubljanske policijske uprave, kjer so jih o dogodku obvestili v sredo nekaj po 17. uri. V gozdu pri Češnjicah v Tuhinju se je pri žaganju podrtega drevesa deblo premaknilo ter 24-letnega domačina podrlo in stisnilo ob tla. Mladenič se je ranil, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Policisti so ugotovili, da dogodek ni posledica kaznivega dejanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije