SPLETNA GOLJUFIJA

Namesto zaslužka ima Primorka minus na računu

Goljufi so jo prepričali, da jim je posredovala svoje podatke.
Fotografija: Ne nasedajte lepim besedam. FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
Ne nasedajte lepim besedam. FOTO: Dejan Javornik

Koprski policisti se ukvarjajo s primerom spletne goljufije. »Po prvih zbranih obvestilih je ženska prejela klic neznanih oseb, ki so govorile več jezikov. Poskušali so jo prepričati v zaslužek pri trgovanju s kriptovaluto in so bili pri tem zelo vztrajni. Po določenem času je vklopila kamero na telefonu in jim ponudila podatke: TRR, davčno številko in preostale osebne podatke, kmalu zatem pa je prejela več SMS-ov o opravljenih transakcijah z njenega računa,« je pojasnila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper.

Policisti znova opozarjajo, da se v zadnjem času pojavljajo goljufije, ki obljubljajo hitre in visoke zaslužke. »Bodite previdni in ne nasedajte. Policija je v zadnjih letih večkrat opozarjala na spletne goljufije, ki se začnejo prav z obljubami o lahkem zaslužku in visokimi donosi, običajno z vlaganjem sredstev v virtualne valute. Od leta 2020 do konca 2022 je bilo skupno obravnavanih okoli 500 zadev s skupnim oškodovanjem v višini več kot 16,5 milijona evrov,« poudarja.

Storilcem je v pomoč tudi naraščanje vrednosti ter s tem popularnosti nekaterih virtualnih valut, saj jim daje občutek, da lahko kdor koli na lahek način, brez truda pride do visokega zaslužka, kar pa seveda ne drži. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije