ILEGALCI

Najprej zapor, nato izgon

Turka so prijeli z ilegalci v avtomobilu. Poleg zaporne kazni dobil še denarno.
Fotografija: Policisti so Turka ustavili konec prejšnjega tedna.
Odpri galerijo
Policisti so Turka ustavili konec prejšnjega tedna.

Na okrožnem sodišču v Murski Soboti imajo zadnje čase veliko dela s tujci, postopki pa so v glavnem hitro končani. Tako je tudi sodnik Milan Regvat hitro zaključil primer turškega državljana, 59-letnega Osmana Belerja, ki živi v avstrijskem Lustenauu, obtožen pa je bil tihotapljenja ilegalcev. Za nameček je med begom pred policisti povzročil prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri pa ni bil nihče poškodovan.

Na murskosoboškem sodišču v zadnjem času sodijo predvsem tujcem. foto: oste bakal
Na murskosoboškem sodišču v zadnjem času sodijo predvsem tujcem. foto: oste bakal
Policista PP Ljutomer sta konec prejšnjega tedna pri opravljanju nalog varovanja državne meje v Razkrižju ustavljala mercedesa avstrijskih registrskih oznak, a voznik na njune znake ni ustavil. Odpeljal je in med begom zapeljal s ceste ter trčil v žično ograjo in brajdo.

»Z zbiranjem obvestil in opravljenim ogledom kraja dogodka je bilo ugotovljeno, da je 59-letni državljan Turčije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane Turčije. Osumljenemu Turku je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, za povzročitev prometne nesreče mu je bila izrečena globa,« je takrat sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš.


Na sodišču so Osmanu izrekli petmesečno zaporno kazen, plačal pa bo tudi 1833 evrov denarne kazni. Dokaj visoko denarno kazen je dobil, ker, kot je povedal, v sosednji Avstriji, kjer živi, prejema skoraj 1200 evrov socialne podpore. Po prestani kazni v Sloveniji bo Turek za dve leti izgnan iz naše države. Sodba še ni pravnomočna. 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije