MAKOLE

Najprej droga, nato posilstvo mladoletnice

Na območju Makol naj bi posilili mladoletnico, ki naj bi ji prej podtaknili mamilo.
Fotografija: Potrdimo lahko, da obravnavamo tovrstno kaznivo dejanje, so bili skopi na policiji. FOTO: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
Potrdimo lahko, da obravnavamo tovrstno kaznivo dejanje, so bili skopi na policiji. FOTO: Ljubo Vukelič

Na območju Makol, majhnega zaselka pri Slovenski Bistrici, se je hitro razširila novica, da naj bi napadalec (morda je vpletenih tudi več) minuli teden spolno zlorabil mladoletnico. Ker so naši viri trdili, da je bilo dekle zlorabljeno zatem, ko naj bi ji podtaknili drogo, smo več podrobnosti poskušali izvedeti na mariborski policijski upravi.

»Potrdimo lahko, da obravnavamo tovrstno kaznivo dejanje, ki naj bi bilo storjeno na območju Makol. Zaradi interesa preiskave in prej navedenih razlogov sekundarne viktimizacije žrtve več podrobnosti ne moremo podati,« je dejal Miran Šadl, predstavnik za stike z javnostjo z mariborske policijske uprave.

Hkrati je okaral poročanje medijev o tovrstnih dejanjih: »Kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost se zaradi sekundarne viktimizacije žrtev teh kaznivih dejanj ne objavljajo v medijih.« In predstavnike napotil k ogledu internetnih strani policije z nasveti za žrtve in očividce spolnega nasilja.

A zgodbo o domnevnem posilstvu je razkrila ženska, ki se je na lokalne medije obrnila z besedami: »Obračamo se v dobri veri vseh žensk. Želimo si, da bi to prišlo v javnost, ker je najverjetneje precej takih zgodb, ki ostanejo skrite zaradi strahu.«

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas