GROZLJIVI PRIZORI IZ LJUBLJANE

Na Trgu republike brutalno napadel snemalca, ta je zgrmel po tleh (VIDEO)

Nasilnež se mu je približal za hrbet.
Fotografija: Napad na snemalca. FOTO: Twitter, Tina Hacler
Odpri galerijo
Napad na snemalca. FOTO: Twitter, Tina Hacler

Letošnji 5. november se bo zagotovo zapisal v zgodovino kot dan enega najnasilnejših protestov na naših tleh. Kot smo že poročali, so protestniki na ulicah Ljubljane napadali policiste, vanje metali granitne kocke in steklenice, prizanesli pa niso niti predstavnikom 'četrte veje oblasti'.

Kot je razvidno s posnetka, ki ga je objavila novinarka RTV Tina Hacler, se je eden od protestnikov približal za hrbet snemalcu, nato podrl kamero in stojalo, močno udaril pa tudi njega. Snemalec je padel po tleh, nasilnež pa je stekel proč. Eden od nasilnežev naj bi obračunal tudi s fotoreporterjem Borutom Živulovičem.

Nasilno odrivali več novinarskih ekip

V Društvu novinarjev Slovenije so obsodili nasilje na nocojšnjem shodu v Ljubljani, na katerem je še neznani storilec fizično obračunal s fotoreporterjem Živulovičem, ki je zato moral na urgenco, so zapisali v odzivu na svoji spletni strani. Prav tako je več novinarskih ekip poročalo, da so jih nasilno odrivali in ovirali pri njihovem delu.

»Vnovič opozarjamo, da je vsakršno nasilje nesprejemljivo in da takšne razmere ne morejo postati običajno poklicno tveganje pri delu novinarjev, fotoreporterjev in snemalcev, ki na terenu opravljajo svoje osnovno poslanstvo - zbirajo in posredujejo informacije javnosti, ki si zasluži biti obveščena,« so zapisali.Ljubljanski reševalci so morali zaradi nasilnih izgredov podaljšati 12-urno izmeno in okrepiti ekipe na terenu, na celotno dogajanje pa so se odzvali tudi nekateri slovenski politiki.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas