POLICIJA RAZKRIVA

Na štajerski avtocesti kar štiri nesreče

Nesreče so se dogajale ena za drugo. 
Fotografija: FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Mavric Pivk, Delo

CELJE – Danes malo čez 4. uro je na avtocesti med Arjo vasjo in Šempetrom v smeri proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Voznik osebnega vozila je na desnem prometnem pasu trčil v osebno vozilo z lahkim priklopnikom, ki je vozilo pred njim. Vozilo povzročitelja je obstalo na prehitevalnem pasu, vanj pa je nato trčil še voznik tretjega vozila.

V trčenju sta se lažje poškodovali dve osebi, ki so ju z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče pa je na štajerski avtocesti zavladal pravi kaos. V trčenju so namreč z lahkega priklopnika padle vreče naribanih jabolk, kar je še podaljšalo odstranjevanje posledic prometne nesreče. »Okoli sedmih zjutraj smo na avtocesti med izvozoma Celje center in Lopata obravnavali še eno prometno nesrečo, in sicer je voznik tovornega vozila trčil v tovorno vozilo, ki je zaradi prejšnje nesreče, stalo v koloni. Eden od voznikov se je v trčenju lažje poškodoval,« poroča PU Celje. 

Trčila avtobus in kombi, nato še nalet

A omenjeni nesreči nista bili edini. Okoli 8. ure so na avtocesti v bližini izvoza Celje vzhod policisti obravnavali še tretjo. Do nesreče je prišlo, ko je voznik avtobusa vozil po odstavnem pasu, ker je nameraval zapustiti avtocesto na izvozu Celje vzhod, z voznega pasu med dvema ustavljenima tovornima voziloma pa je na odstavni pas zapeljal še voznik kombiniranega vozila, ki je prav tako nameraval zapustiti avtocesto in je zaprl pot avtobusu. V trčenju se je poškodovala ena potnica.

Ob 9.20 so policisti na avtocesti med Šentrupertom in Vranskim obravnavali še četrto prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje. Prišlo je do naletnega trčenja treh vozil. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Vozila so umaknili na odstavni pas, tako da promet poteka po voznem in prehitevalnem pasu. Promet na avtocesti je še vedno zgoščen, zato voznike opozarjajo na strpno in previdno vožnjo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije