Na praznih cestah si je dal duška, policisti šokirani

Prazne ceste niso povabilo, da pritisnete na plin.
Fotografija: Prehitri voznik bo kazen prejel po pošti. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Prehitri voznik bo kazen prejel po pošti. FOTO: Policija

V teh dneh, ko s(m)o številni Slovenci zaradi novega koronavirusa doma, se je zmanjšal promet na cestah. Tako je tudi manj prometnih nesreč, opaža policija.

Še vedno pa se najdejo taki, ki se požvižgajo na vse pozive in pravila. Danes ponoči so policisti specializirane enote za nadzor prometa na avtocesti Maribor–Ljubljana pri počivališču Polskava, kjer je omejitev hitrosti 130 kilometrov na uro, vozniku izmerili kar 248 kilometrov na uro. Brezvestnež je s prehitro vožnjo ogrožal lastno varnost, varnost drugih udeležencev v prometu, tudi zdravje pripadnikov interventnih služb, kot so policisti, gasilci in zdravstveni delavci, ki bi morali v primeru nesreče posredovati, opozarjajo policisti in dodajajo, da bo plačilni nalog za brezobzirno in ogrožajočo vožnjo voznik prejel po pošti.

Ne obremenjujte interventnih služb

Policisti ob tem ponovno opozarjajo, da vozite previdno. V teh dneh lahko vsako nespametno ravnanje na cestah po nepotrebnem ogrozi tako življenja prometnih udeležencev kot tudi dodatno obremeni interventne službe, še posebej izjemno preobremenjen zdravstveni sistem in medicinsko osebje.

Letos je v prometnih nesrečah življenje umrlo 14 ljudi, deset manj kot lani v istem obdobju. Pretekli teden je minil brez smrtnih žrtev, so se pa zgodile 103 prometnih nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda (v istem obdobju lani 311). V 42 prometnih nesrečah so utrpeli udeleženci lahko telesno poškodbo (v istem obdobju lani 86), zgodilo pa se je tudi pet prometnih nesreč s hudo telesno poškodbo (v istem obdobju lani šest). Hudo poškodovana sta bila dva mopedista in po en motorist, kolesar ter uporabnik rolerjev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije