IZVLEKEL JE PIŠTOLO

Na avtocesti pri Postojni kot v akcijskem filmu, na koncu morala posredovati policija

Voznik beemveja mu je z namenom ustrahovanja najprej pokazal strašilno pištolo, nakar sta začela fizično obračunavati.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela

Policisti so v ponedeljek ob 7.55 prejeli prijavo, da po avtocesti proti Postojni nevarno vozi voznik osebnega avtomobila BMW, med prehitevanjem pa da je skoraj oplazil vozilo, v katerem je bila prijaviteljica (vozil je njen partner). V Postojni so avtocesto zapustili in peljali proti Pivki, kjer naj bi nevarni voznik skoraj trčil v kolesarja. Ustavili so se na izogibališču nasproti letališča v Rakitniku, tam je do voznika beemveja stopil partner prijaviteljice.

Voznik beemveja mu je z namenom ustrahovanja najprej pokazal strašilno pištolo, nakar je prišlo do fizičnega obračunavanja. Voznik beemveja je odpeljal, a se je kasneje vrnil. Policisti so identificirali 21-letnega državljana Kosova, ki prebiva v Sloveniji. V vozilu sta bili še potnici, prav tako državljanki Kosova, ki prebivata v Sloveniji. Eni od njiju je bilo slabo, nudili so ji prvo pomoč in jo odpeljali v ZD Postojna. V vozilu je bila najdena tudi imitacija pištole beretta znamke Bruni, ki pa ne spada v kategorijo orožja po ZOro-1 (gre za strašilko, ki se jo dobi v prosti prodaji).

Med fizičnim obračunavanjem

Policisti so z vsemi udeleženimi opravili razgovore. 37-letni oškodovanec iz Ljubljane je med fizičnim obračunavanjem utrpel lahke telesne poškodbe in je proti 21-letniku podal predlog za pregon zaradi kaznivega dejanja grožnje in lahke telesne poškodbe. Zoper 21-letnika bo zaradi predrzne vožnje podana tudi kazenska ovadba.

Policisti še zbirajo dodatna obvestila za ugotovitev dejanskega dogajanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije