NESREČA

Motorist brez čelade zletel s ceste, hudo se je poškodoval

Zgodilo se je v naselju Vipolže.
Fotografija: Nesreča se je zgodila v Brdih. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Nesreča se je zgodila v Brdih. FOTO: Marko Feist

Zjutraj okoli pol sedme ure je prišlo do prometne nesreče, v kateri se je hudo poškodoval motorist. 

Zgodila se je v naselju Vipolže (občina Brda). Prometni policisti so ugotovili, da je 23-letni voznik mopeda peljal po lokalni cesti izven naselja Vipolže (iz smeri prireditvenega prostora ob nogometnem stadionu) proti naselju Vipolže. Ko je pripeljal skozi levi ostri nepregledni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti s prednjim kolesom mopeda zapeljal desno na utrjeno makadamsko bankino, kjer je izgubil nadzor nad vozilom in se prevrnil čez brežino ter obležal na kolovozni poti ob lokalni cesti.

Omenjeni voznik med vožnjo na glavi ni imel pripete zaščitne motoristične čelade.

Poleg policistov so na kraju nesreče posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Dobrovo, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Nova Gorica.

Po nudeni oskrbi na kraju so reševalci poškodovanega voznika mopeda z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

Prometni policisti bodo glede na vse ugotovitve podali ustrezen ukrep, prav tako bodo o prometni nesreči s hudimi poškodbami s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije