TRAGEDIJA

Močno je počilo, našli so ga mrtvega

Usodno je bilo neeksplodirano ubojno sredstvo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphotogorodenkoff
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Getty Images, Istockphotogorodenkoff

V sredo ob 10.54 je v Jeršicah v občini Postojna v stanovanjskem objektu eksplodiralo neeksplodirano ubojno sredstvo. Zaradi poškodb ob eksploziji je umrl 74-letni moški. Smrt je na kraju potrdila zdravnica, odredila je sanitarno obdukcijo.

Poleg policistov PU Koper, ki so kraj zavarovali, so ogled kraja opravili kriminalisti PU Koper v sodelovanju z bombnimi tehniki oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije. 

Z zbiranjem obvestil in ob ogledu tragične nesreče je bilo ugotovljeno, da je v garaži stanovanjskega objekta eksplodiralo še neznano eksplozivno telo.

Zaradi eksplozije je nastala tudi materialna škoda na stanovanjskem objektu. Tuja krivda je izključena.

Policija danes nadaljuje preiskavo vseh okoliščin eksplozije. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo po zaključku preiskave obvestili okrožno državno tožilstvo.


Ne dotikajte se nevarnih najdb


Policisti ob tem opozarjajo, naj se posamezniki v primeru morebitne najdbe neeksplodiranega nevarnega sredstva le-tega ne dotikajo, ampak takoj pokličejo pristojne službe, in sicer na telefonsko številko za klic v sili 112 oziroma interventno številko policije 113. Za nevarna sredstva bodo v nadaljevanju poskrbeli strokovnjaki za zaščito pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.

Splošno znano je, da je na območju Primorske še vedno precej izredno nevarnih neeksplodiranih ubojnih sredstev iz časa obeh svetovnih vojn, v preteklosti pa se je zaradi neprimernega ravnanja s temi nevarnimi sredstvi zgodilo tudi več nesreč, ki so se končale s hudimi telesnimi poškodbami oziroma smrtjo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas