TATOVA

Mobitel se je nenadoma pojavil

Romunska goljufa sta operirala v ljubljanskih trgovinah.
Fotografija: FOTO: Simon Razložnik
Odpri galerijo
FOTO: Simon Razložnik

LJUBLJANA – Policiste iz centra so okoli 13. ure obvestili o tatvini telefona v trgovini na Slovenski cesti. Kot so ugotovili, sta v prodajalno vstopila dva državljana Romunije in od prodajalca pod pretvezo, da bosta kupila dva mobitela, izvedla goljufijo pri menjavi bankovca za 200 evrov. Tujca sta s svojimi vsiljivimi zahtevami po menjavi zamotila prodajalca in ukradla mobitel. Ker je prodajalec med menjavo ugotovil, da sta ga tujca ogoljufala za 50 evrov, in opazil tudi, da manjka mobitel, je obvestil policijo. Ob prihodu policistov se je mobitel nenadoma pojavil na prodajnem pultu, tujcema pa so zasegli bankovec za 50 evrov. Zoper njiju so podali kazensko ovadbo.
O podobnih dveh dogodkih so policiste obvestili tudi dopoldne. V enem primeru sta dva neznana moška, po govoru sodeč tujca, v trgovini hotela zamenjati bankovec za 200 evrov v bankovca po 100 evrov, kar je prodajalka res storila. Tujec je nato hotel bankovca za 100 evrov zamenjati v manjše bankovce, pri tem pa je prodajalka posumila, da jo bosta ogoljufala, zato je obvestila policijo, tujca pa sta zapustila trgovino.
V trgovini s hitro prehrano na Čopovi sta prav tako dva neznana moška plačala pijačo v vrednosti 5,80 evra z bankovcem za 200 evrov. Prodajalka jima je izročila preostanek denarja, nakar sta jo zaprosila za menjavo. Pri tem sta jo ogoljufala za 90 evrov, zatem pa izginila v neznani smeri. V zvezi z obema primeroma policisti nadaljujejo preiskavo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije