VROČE KLJUB NALIVOM

Množični pretep na soboški veselici

Glavni krivci so pobegnili in policisti še poizvedujejo za njimi.
Fotografija: FOTO: Hp
Odpri galerijo
FOTO: Hp

MURSKA SOBOTA – Minuli konec tedna, ko je v prekmurski prestolnici potekala ena največjih zabavno-kulturno-turističnih prireditev Soboški dnevi, je bilo kljub turobnemu vremenu, saj ni manjkalo niti nalivov in neurja, zelo vroče. Mnogi znani glasbeniki in glasbene skupine, med katerimi tudi trenutno najbolj 'žgeča' Prekmurca, Nika Zorjan in Vlado Kreslin, ter Plavi orkestar, so resda navdušili množico, žal pa so nekaterim v glavo očitno stopili nevarni hlapi, saj so policisti v soboto zjutraj obravnavali pretep več ljudi. Očitno se zadeva ne bo končala kot kršitev javnega reda in miru, temveč kot kaznivo dejanje nasilništva.

V soboto ob 0.48 je operativnokomunikacijski center (OKC) PU Murska Sobota prejel prijavo, da se na javni prireditvi v Murski Soboti pretepa več ljudi. Iz prijave je še izhajalo, da sta na prizorišču ostala dva poškodovana udeleženca, preostali, vpleteni v pretep, pa so se razbežali.

OKC je po prijavi na prizorišče pretepa (mestni park in ploščad pred murskosoboškim gradom) poslal več policijskih patrulj. Kot nam je povedala tiskovna predstavnica PU Murska Sobota Suzana Rauš, so policisti takoj zbrali prva obvestila in opravili ogled kraja. »Ugotovljeno je bilo, da se je dejansko pretepalo več oseb, dve osebi sta bili poškodovani in odpeljani v murskosoboško bolnišnico. Stopnje poškodb še niso znane. Dejanje obravnavamo kot kaznivo dejanje nasilništva po 296. členu KZ-1. Po zbranih obvestilih bomo na Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti podali kazensko ovadbo.«

Posebej zanimivo je, da je do hudega pretepa prišlo tudi lani na grajskem dvorišču. Enako kot letos sta bili dve osebi hudo poškodovani. Morebiti bo tudi to eno izmed vodil preiskovalcem PU Murska Sobota, morda je šlo za maščevanje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije