V MARIBORU

Mladoletniku so zasegli nevarni moped

Izredni tehnični pregled odkril več kritičnih napak tehnične brezhibnosti. Zoper 16-letnega Mariborčana obdolžilni predlog na okrajno sodišče.
Fotografija: Vozilo je imelo več napak. FOTO: Pu Maribor
Odpri galerijo
Vozilo je imelo več napak. FOTO: Pu Maribor

Mariborska policista sta v četrtek popoldne na območju Maribora med poostrenim nadzorom v sklopu poostrenih aktivnosti za zagotavljanje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil na Zrkovski cesti opazila voznika mopeda, ki na tem ni imel nameščene registrske tablice. Glede na videz vozila sta podvomila tudi o tehnični brezhibnosti tega. Zato sta mopedista začela ustavljati, vendar ta njunih jasnih in nedvoumnih znakov ni upošteval. Vožnjo je nadaljeval tudi zunaj vozišča po travnati površini ob gozdu, a tam se je naposled vendarle ustavil.

V postopku z voznikom sta policista ugotovila, da gre za mladoletnika, 16-letnika iz Maribora, ki pa vozniškega izpita za moped še ni opravil. Zaradi suma, da je vozilo predelano, je bil odrejen izredni tehnični pregled, pri tem pa je bilo ugotovljenih več kritičnih napak tehnične brezhibnosti: nedelujoča zavora, nameščen nehomologirani izpušni sistem, manjkajoči vitalni konstrukcijski deli mopeda in manjkajoča svetlobna telesa, zaradi katerih moped ni primeren za varno udeležbo v cestnem prometu, pojasnjujejo na mariborski policijski upravi.

Moped so zasegli, zoper mladoletnika pa je bil za ugotovljene kršitve zakona o pravilih cestnega prometa, zakona o voznikih, zakona o motornih vozilih in zakona o ohranjanju narave podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije