NESREČA

Mladoletnico zbil in odpeljal

Treščil je v peško, ki je prehod prečkala pri zeleni luči na semaforju.
Fotografija: Zapeljal je v rdečo luč. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Zapeljal je v rdečo luč. FOTO: Pixabay

Policisti iščejo brezvestnega voznika, ki je predvčerajšnjim v Celju zbil mladoletnico in nato zbežal s kraja prometne nesreče. »Ob 7.20 se je v križišču Vrunčeve in Levstikove ulice zgodila prometna nesreča, v kateri je bila lažje poškodovana mladoletna peška. Prehod za pešce je prečkala pri zeleni luči na semaforju, ko je vanjo trčil voznik neznanega osebnega vozila črne barve, ta naj bi v križišče pripeljal pri rdeči luči na semaforju. Neznani voznik je po trčenju s kraja prometne nesreče odpeljal proti Mariborski cesti, ne da bi pomagal oškodovanki,« je pojasnila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje. Peška se je v trčenju lažje poškodovala.

Bodite pozorni na ranljive udeležence v prometu. FOTO: Jože Suhadolnik
Bodite pozorni na ranljive udeležence v prometu. FOTO: Jože Suhadolnik

»Zaradi razjasnitve okoliščin in izsleditve voznika, ki je zapustil kraj nesreče, ne da bi pomagal peški, prosimo vse, ki so nesrečo videli, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Celje 03 54 26 400 oziroma na številko 113,« je še povedala Trbulinova.

Pazite na pešce

Tudi gorenjski policisti so imeli isti dan opraviti s podobno prometno nesrečo s poškodbami. V Kranju je voznik na prehodu za pešce namreč trčil v peško in jo po podatkih policije lažje poškodoval. »Proti vozniku poteka prekrškovni postopek,« je pojasnil Bojan Kos, tiskovni predstavnik Policijske uprave Kranj. Na tem mestu zagotovo ni odveč niti opozorilo, da je v prometu pomembno biti viden. »Pešci, nosite svetla oblačila, vozniki pa, prosimo, bolj pazite na območjih prehodov za pešce in na križiščih pri zavijanju,« vsem na srce še polaga predstavnik gorenjskih policistov.

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas