NORA VOŽNJA

Mladeniča ponoči ukradla avtobus in se z njim večkrat zaletela (FOTO)

To se je dogajalo prvo junijsko nedeljo.
Fotografija: Škoda, ki sta jo povzročila, znaša najmanj 25.000 evrov. FOTO: PU Celje
Odpri galerijo
Škoda, ki sta jo povzročila, znaša najmanj 25.000 evrov. FOTO: PU Celje

Policisti PP Radlje ob Dravi so v nedeljo obravnavali nenavaden dogodek. PU Celje sporoča, da sta odvzema motornega vozila po 210. členu KZ osumljena domačina, stara 18 in 20 let. To se je zgodilo v nedeljo, 6. junija, okoli polnoči. Pred objektom v Radljah ob Dravi, kjer imajo avtobusni prevozniki parkirane avtobuse, sta odprla vrata enega izmed njih in ga spravila v pogon.

Škoda, ki sta jo povzročila, znaša najmanj 25.000 evrov. FOTO: PU Celje
Škoda, ki sta jo povzročila, znaša najmanj 25.000 evrov. FOTO: PU Celje
Takole poročajo policisti (nelektorirano): »Z vožnjo avtobusa je začel osemnajstletnik, ki je po nekaj metrih vožnje trčil v drog javne razsvetljave. Po tem je z vožnjo nadaljeval dvajsetletnik, ki je zapeljal čez drog javne razsvetljave in trčil v prometni znak. Z vožnjo je nadaljeval proti peš poti, v smeri igrišča Osnovne šole Radlje ob Dravi, kjer je trčil še v kovinsko ograjo in jo poškodoval. Tudi po tem trčenju se z avtobusom nista ustavila ampak sta z vožnjo nadaljevala po igrišču Osnovne šole Radlje ob Dravi, vse dokler se avtobus ni zagozdil na travnati površini.«

Policisti bodo oba kazensko ovadili. Prav tako bodo zoper oba uvedli prekrškovni postopek, saj sta avtobus vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj kategorije D, pri tem pa povzročila prometno nesrečo. Po nestrokovni oceni je samo na avtobusu za okoli 25.000 evrov škode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije