Med vzvratno vožnjo trčil v peško

Prometnih nesreč je manj samo zaradi manj prometa, nastajajo pa še vedno zaradi malomarnosti in običajnih napak voznikov.
Fotografija: FOTO: Ljubo Vukelič
Odpri galerijo
FOTO: Ljubo Vukelič

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V petek opoldne je voznik med vzvratno vožnjo trčil v peško. Sredi petkovega popoldneva je kolesar v Kranju padel zaradi kombinacije ekstremne vrednosti alkohola (1,53 mg/l) in s tem nezanesljive vožnje s kolesom. V soboto opoldne pa je voznica z osebnim avtomobilom v okolici Tržiča zaradi neupoštevanja pravil o prednosti povzročila trčenje s kolesarjem. Udeleženci so se v nesrečah po podatkih policije lažje poškodovali.

Še dve prometni nesreči sta imeli za posledico materialno škodo, zgodili pa sta se zaradi izsiljevanja prednosti in nepravilnega premika.

Tudi pod vplivom alkohola

»Prometnih nesreč je manj samo zaradi manj prometa, nastajajo pa še vedno zaradi malomarnosti in običajnih napak voznikov, kot so nepravilni premiki, neupoštevanje pravil o prednosti, neprilagojena hitrost vožnje, varnostna razdalja in stran oziroma smer vožnje. V nekaterih primerih gre za kombinacijo teh dejavnikov z vplivom alkohola. Udeležence v prometu, tako voznike kot tudi pešce in kolesarje, zato pozivamo k večji previdnosti in upoštevanju prometnih pravil. S tem lahko bistveno zmanjšajo verjetnost nesreč ter prispevajo k zmanjševanju obremenjenosti policije in zdravstvenega sistema,« opozarja PU Kranj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije