UMRLA OBA

Marjetin morilec se ni zbudil iz kome

Ženo je napadel med spanjem, nato skočil pred vlak. Tudi poškodbe Marjana Gostenčnika so bile usodne.
Fotografija: Policisti pred hišo groze. FOTO: Mojca Marot
Odpri galerijo
Policisti pred hišo groze. FOTO: Mojca Marot

SLOVENSKE KONJICE – Kaj se je tisto noč dogajalo v Nebeški hiši, kot je zapisano na leseni tablici pred nemara največjim vikendom v Klokočovniku, bo najbrž za vselej ovito v tančico skrivnosti. Tudi zato, ker so bili celjski policisti minuli petek dopoldne obveščeni, da je Marjan Gostenčnik v mariborskem UKC umrl zaradi prehudih poškodb.
Na 62-letnega Marjana so policisti čakali namreč vse od ponedeljka, 22. januarja, da bi se le prebudil iz kome ter slednjič pojasnil, zakaj je tako surovo obračunal s svojo prav toliko staro partnerico Marjeto, ki so jo že tistega dne našli mrtvo.
 

Ljubitelj žganja


Najbližji sosedje, ki imajo na območju Loč, v konjiški občini, večinoma svoje zidanice, so znali povedati, da je v tej vikendici, prepredeni z gosto posejanimi vinskimi trsi, živel sicer samo Marjan, semkaj se je s Koroškega dokončno preselil nekako pred dvema letoma, bilo je to v obdobju, smo razvozlali tudi iz izjave Milana Vogrinca, vodje oddelka za splošno kriminaliteto v sektorju kriminalistične policije PU Celje, ko je bil obsojen na pogojno zaporno kazen 11 mesecev zapora z dveletno preizkusno dobo – »zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in nasilja v družini«!
Gostenčnik naj bi bil na splošno prepirljiv in nepredvidljiv človek. Sosedje naj bi zaradi njega že večkrat klicali policijo, sosed Drago Ogrizek je v njem, denimo, že kaj kmalu prepoznal obrise nevarne in agresivne osebe. To je spoznal namreč že ob njunem prvem snidenju. »Prinesel sem si količek, pa je pridivjal do mene ter mi zarenčal, 'to boš pa meni dal, ali daš ali ne daš, ne govori mi, boš že še videl!'« se je spominjal Ogrizek. Vedel je tudi, da Gostenčnik vina ni maral. Raje je imel visokooktansko žganje. Pit ga je hodil kar k Ogrizku. »Zdi se mi, da ga je hodil kar na cev pit. A nisem ga nagnal, saj sem se ga bal ...«
Čeprav so sosedje menili, da z ženo Marjeto, s katero naj bi bila v ločitvenem postopku, po nekaterih drugih informacijah pa že uradno ločena, nista živela skupaj, je Vogrinec slednje zavrnil, »stanovala sta skupaj«!

Čeravno sta živela v Nebeški hiši, je bilo nebeškega miru očitno le za vzorec. Prevladovalo je nasilje. Prav zato se je moral Marjan umakniti in se preseliti. Kljub temu ga je Marjeta vseeno prihajala obiskovat ter mu za nameček še kaj skuhala. Vročekrvni in nasilni Marjan pa je naposled izkoristil to njeno dobroto. Ali pa naivnost, kdo ve?

Tisti večer, v noči na ponedeljek, je Marjeta že legla k počitku. Zaspala je. Ne pa tudi njen Marjan, ki se mu je um v nekem trenutku povsem zmračil. Ne sekire, kot se je sprva domnevalo, prinesel je odebeljen top in valjast predmet, najbrž, smo izvedeli, leseno palico ali cev. Takole oborožen se je, medtem ko je spala, vrnil in znesel nad svojo spečo ženo. Z najmanj dvema udarcema po njeni glavi jo je pri priči potolkel do smrti! Policisti so jo našli pozneje pokrito z odejo, »še do danes pa nismo našli orožja«, nam je včeraj zaupala Milena Trbulin s PU Celje.

Policisti priznavajo, da bi zločin gotovo še kar dolgo ostal skrit, če ne bi osumljeni Marjan po svojem grozodejstvu sedel v avto ter se odpeljal v Poljčane. Tedaj se je namreč zaustavil pri tamkajšnji železniški postaji. In se gotovo že zavedal, kaj hudega je storil. Ker svojega sprevrženega dejanja zlepa ni mogel upravičiti, je slednjič stopil le še pred vlak in kanil storiti samomor.
Vlak, ki je vozil proti Mariboru, ga je zadel, s helikopterjem so ga potem prepeljali v mariborski klinični center in se za njegovo življenje borili vse do minulega petka.
Šele ko so bili svojci obveščeni, da je njihov oče poskušal storiti samomor, so začeli neumorno klicati po telefonu mamo. Ta se ni oglasila. Nikoli več se ne bo oglasila. Mrtvo je menda našel njen sin. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije