SMRTNA ŽRTEV NESREČE

Drama na dolenjki: BMW bežal pred policijo, končalo se je tragično

Voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Potnik na zadnjem sedežu je bil huje poškodovan, sovoznik pa lažje.
Fotografija: Nesreča je zahtevala smrtno žrtev, dve osebi je odpeljal rešilec (fotografija je simbolična). FOTO: S. N.
Odpri galerijo
Nesreča je zahtevala smrtno žrtev, dve osebi je odpeljal rešilec (fotografija je simbolična). FOTO: S. N.

Na dolenjski avtocesti se je ponoči zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Ob 1.01 je na avtocesti pri kraju Krška vas v občini Brežice osebno vozilo zapeljalo s ceste in trčilo v odbojno ograjo.

Gasilci PGE Krško so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom omogočili dostop do ponesrečencev ter nudili pomoč reševalcem in avto vleki.

Reševalci nujne medicinske pomoči Brežice in Krško so poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali v v brežiško bolnišnico. Ena oseba je preminula na kraju nesreče, poroča uprava za zaščito in reševanje.
 

Beemve bežal pred policijo


Policija je sporočila več podrobnosti nesreče. Nekaj pred 1. uro so policisti policijske postaje Brežice med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Zapeljal je na avtocesto v smeri proti Ljubljani. Na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzro nad vozilom in trčil v varovalno ograjo.

Voznik (36), državljan Pakistana, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. Državljan (28) Pakistana, ki je sedel na zadnjem sedežu, je bil huje poškodovan, državljan (20) Pakistana na prednjem sedežu pa je utrpel lažje poškodobe. Oba so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

O prometni nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca, ki sta se udeležila ogleda kraja nesreče. Policisti vse okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije