SOJENJE

Maček trdi, da ni nikogar oškodoval

Marjan Maček se mora na sodišču zagovarjati zaradi očitkov zlorabe položaja. Domnevno kaznivo dejanje v škodo ZZZS naj bi zagrešil v letih 2011 in 2012.
Fotografija: Marjan Maček je stari znanec sodišč. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Marjan Maček je stari znanec sodišč. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – Marjan Maček, finančni direktor murskosoboške bolnišnice, ki se pogosto znajde pred sodniki, se mora tokrat zagovarjati zaradi očitkov zlorabe položaja. Pred sodnico okrožnega sodišča v Murski Soboti Natalijo Goldinskij Husar na predobravnavnem naroku ni priznal, da bi zlorabil svoj položaj pri obračunavanju bolnišničnih storitev Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Finančnemu direktorju omenjene bolnišnice državna tožilka Jana Rogan očita, da konec leta 2011 in v začetku leta 2012 naj ne bi izpolnil navodil nadzornikov, ki so ugotovili nepravilnosti pri obračunavanju bolnišničnih storitev. ZZZS je odredil, da morajo popraviti fiktivne račune, ki so jih izstavili zavarovalnici. Za bolnike, ki so jih oskrbeli v ambulanti in poslali domov, so v bolnišnici namreč zavarovalnici zaračunali, kot bi bili hospitalizirani.


Takih primerov zdravljenja oziroma računov je bilo 227, Roganova pa ocenjuje, da je bil ZZZS zaradi tega oškodovan za 327.000 evrov. Mačkova zagovornica, odvetnica Tanja Koračin Bohar, je potem ko njen klient krivde ni priznal, sodišču predlagala, naj postopek združi s tistim, ki proti Mačku že poteka na istem sodišču.

Že februarja 2015 se je namreč začelo sojenje, na katerem je prav tako obtožen zlorabe položaja zaradi domnevno nepravilnega obračunavanja bolnišničnih storitev. O združitvi bo zdaj odločal zunajobravnavni senat okrožnega sodišča v Murski Soboti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije