POSLOVNE GOLJUFIJE

Ljubljanski poslovnež kupce oškodoval za kar 200 tisoč evrov

Sklepal je posle dobave in montaže vhodnih vrat.
Fotografija: Simbolična fotografija.
Odpri galerijo
Simbolična fotografija.

LJUBLJANA – Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič so pretekli teden kazensko ovadili fizično in pravno osebo z območja Ljubljane zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poslovne goljufije.

Na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljeni v času od marca do oktobra 2017 sklepal posle dobave in montaže vhodnih vrat, pri tem pa preslepil večje število oškodovancev s tem, da je prikazoval, da bo izpolnil obveznosti, se pravi, da bosta dobava in montaža opravljeni  v roku.


Skoraj 200 oškodovancev

S stoodstotnim plačilom avansa je oškodovancem ponujal hitrejšo in cenejšo montažo. Ko obveznosti ni mogel izpolniti, je oškodovancem potrjeval nove datume montaže, čeprav je vedel, da tega ne bo mogel izpolniti oziroma da bo za pravno osebo predlagan stečaj. Oškodovancem je prav tako ponujal dodatne popuste, da niso odstopili od sklenjenih pogodb.

V omenjenem sklopu preiskave je zajetih 194 oškodovancev, ki so bili skupno oškodovani za okoli 200 tisoč evrov (v poprečju je plačilo avansa znašalo okoli 1000 evrov).

Policisti zbiranje obvestil še nadaljujejo, hkrati pa poteka tudi finančna preiskava, poroča PU Ljubljana.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije