KRIMINALKA PRI NOVI GORICI

Krvavo pri Vogrskem: migrant z nožem napadel taksista, policist ga je ustrelil

Ker je z nožem grozil tudi policistoma, ga je eden od njih ustrelil.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Marko Feist

VOGRSKO – V nedeljo okoli 17.30 se je pri Novi Gorici dogajala prava kriminalka. Policisti so bili od dveh moških obveščeni, da ju je ob cesti na izvozu Vogrsko ustavljal okrvavljen moški, ki je želel pomoč, drugi moški pa je sedel v bližnjem taksiju. Policista PP Nova Gorica sta se takoj odzvala in našla taksista, ki je krvavel po vratu. Tja je bilo napoteno reševalno vozilo.

Voznik je povedal, da ga je napadel moški, ki je sedel v taksiju. Policista sta ga pozvala, naj izstopi iz vozila in se uleže na tla. Ker sta ocenila, da gre za nevaren postopek, sta se zavarovala s službeno pištolo. Osumljenec se je na pozive (v angleškem jeziku, saj sta ugotovila, da gre za tujca) odzval z grožnjami policistoma.

Ker se ni umiril, je policist streljal

Ko je moški izstopil iz vozila, je z nožem v roki stekel proti enemu izmed policistov. Ta je izstrelil opozorilni strel v zrak, ker pa se moški ni ustavil, ga je zaradi odvrnitve napada ustrelil v nogo in ga onesposobil. Policista sta nato napadalcu odvzela nož.


Moški je bil odpeljan v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Napadeni policist se je v intervenciji lažje poškodoval in mu je bila nudena zdravniška oskrba. Po prvih podatkih je napadalec državljan Iraka, vendar se njegovi osebni podatki, izvor in njegov status v državah EU še preverjajo.

Policijska komisija bo dodatno preverila okoliščine

Novogoriški kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, povzročene z nevarnim orodjem na škodo voznika, in kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik OS Nova Gorica in dežurna okrožna državna tožilka ODT Nova Gorica. Po doslej zbranih podatkih je policist strelno orožje uporabil strokovno in zakonito. Kot je običajno v takih primerih, bo generalna direktorica policije imenovala komisijo, ki bo preverila okoliščine uporabe prisilnega sredstva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije