KRVAVA SLOVENIJA

Krvavi obračun v kuhinji občinske svetnice

Objavljeno 27. marec 2019 07.15 | Posodobljeno 27. marec 2019 07.15 | Piše: Boštjan Fon

Nevenko Osterc in njenega partnerja so našli mrtva. Policija izključuje, da bi bil v dejanje vpleten kdo tretji.

Nevenka Osterc je umrla zaradi ran z nožem.
RADOVLJICA – Le lučaj od policijske postaje v Linhartovem mestu, čez cesto na Vurnikovem trgu, kjer je pred kratkim zraslo elitno blokovsko naselje, so ponoči v bloku številka 4 prisotni naleteli na dih jemajoč prizor. Na dveh truplih so bile vidne poškodbe z nožem.

image
Nevenka Osterc je umrla zaradi ran z nožem.

»Ob 2.05 je zazvonil pozivnik s sporočilom, da je treba s strokovnim posegom odpreti vrata na Vurnikovem trgu,« nam je povedal eden od prvih prisotnih na naslovu in dodal: »Ko sem izvedel, da so to vrata občinske svetnice Nevenke Osterc, sem se zdrznil. Pa se ja ni zgodilo kaj hudega? Na žalost njej niti njenemu partnerju ni bilo več pomoči.«

image
Vrata so zapečatena. FOTO: Boštjan Fon

Eden od sosedov nam je povedal, da je najprej pri njih, nato pa dve nadstropji višje ob nenavadnem času, šlo je že čez enajsto večerno uro, zvonil domofon: »Nisem vedel, za kaj gre, pa tudi ker težko vstajamo tako mi kot oni zgoraj, se nismo oglasili. Nato sem danes zjutraj zagledal policijske avtomobile ob stavbi in stisnilo me je pri srcu. Pa se ja ni dogajalo kaj hudega in je kdo potreboval pomoč, mi pa nismo vstali iz postelje?«

Štajerka na Gorenjskem

Pokojna Nevenka Osterc je, kot so maja 2012 zapisali ustvarjalci revije Obrtnik podjetnik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, že od leta 1995 uspešno premagovala ovire na trgu tako doma kot v tujini. Sprva je mislila, da bo postala frizerka z verigo salonov, a je po srednji šoli za elektrotehniko postala komercialistka, nato pa direktorica in solastnica podjetja Neros. V podjetju razvijajo in izdelujejo tehnološko zahtevne sklope za področje elektronike in navtike, proizvajajo pa tudi otroška igrala. Kot je razvidno s spletne strani Ajpesa, je bila direktorica podjetja od 30. novembra 2006 pa do 9. decembra 2015. »Začela sem v garaži svoje hiše,« je povedala in dodala, da je že kot študentka vedela, da bo nekoč »sam svoj gospodar«. »Ponosna sem, da nihče od mojih delavcev nima minimalne plače, in tako je tudi v času krize. Zavedam se, da delavec potrebuje redno in dostojno plačo in oseben stik,« je še menila. V reviji so jo sicer opisali kot energično Štajerko, ki živi in dela na Gorenjskem.

Policijsko poročilo, ki so ga poslali s Policijske uprave Kranj, med drugim pove, da se je intervencija začela v ponedeljek pozno zvečer, ko so radovljiški možje postave preverjali informacijo svojcev, da se nihče od stanovalcev iz prvega nadstropja ne oglaša na telefon.

Ko smo to povedali sosedu, je samo zmajal z glavo: »Pa saj ne verjamem. Naša soseda je bila izjemna ženska. Še v nedeljo sem jo srečal, ko sva skupaj odnesla smeti. Bog se je usmili, pa tudi njenega partnerja.« Kaj se je dogajalo potem, ne ve nihče. Ko smo druge sosede povprašali o paru izza zdaj s policijskim trakom zapečatenih vrat, nam nihče ni vedel povedati imena partnerja umrle.

Trupli našli v kuhinji

»Gorenjski kriminalisti so na območju Radovljice obravnavali nasilno smrt v zasebnem prostoru. Umrla sta moški in ženska. Na obeh so bili najdeni znaki nasilja z nožem. Stanovanje je bilo zaklenjeno,« so povzemali policisti, ki so vstopili ponoči in v kuhinji našli dve trupli: »Ogleda sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka, odrejena je bila sodna obdukcija. Zavarovani so bili sledi in predmeti, ki so predmet nadaljnjih preiskav. Obdukcija bo predvidoma opravljena v naslednjih dneh. Vlogo oseb in motiv za dejanje kriminalisti še ugotavljajo. Postopek še poteka. Več informacij bomo lahko posredovali šele po opravljenih aktivnostih,« so sporočili s kranjske policijske uprave.

Kot smo izvedeli, naj bi visokorasli možak le občasno živel v stanovanju Osterčeve, ki je bila poleg politične dejavnosti tudi uspešna podjetnica. »Lani je pri nas kupil tri velike šopke za njen rojstni dan,« so nam povedali v bližnji lično urejeni cvetličarni. Letos partnerja k njim ni bilo. »Zdi pa se nam, da je šopke kupoval ravno v tem času,« so še dodali.

Občinska svetnica je praznovala 58. rojstni dan pred enim tednom.

Ko smo podrobneje pogledali podatke na spletni strani občine Radovljica, smo dognali, da imajo prav. Umrla je praznovala 58. rojstni dan pred enim tednom. »Da bi se izza njenih vrat kdaj slišalo glasno govorjenje ali prepir, se nihče ne spomni. Nevenkin partner je bil tih. Nekoč nam je povedala, da je voznik in da je med tednom na poti. Kadar je bila konec tedna z njim, pa sta veliko časa namenjala pohajkovanju po gorah, oba sta bila prava hribovca,« smo slišali še od sosedovih. Po naših neuradnih podatkih naj bi bil Nevenkin partner Zdravko Blagojević.

Ob 2.05 je zazvonil pozivnik.

Kaj se je dogajalo? »Ljudje bodo kaj kmalu sprožili plaz takšnih in drugačnih govoric, ker gre za dvojno smrt, bo to zagotovo označeno kot umor in samomor. In pri tem naj ostane,« je bil kategoričen eden od mimoidočih Radovljičanov in dodal: »Gospa Osterc je za naš kraj naredila veliko, zato si zasluži spokoj.« 
Deli s prijatelji