PROMETNA NESREČA

Kruta usoda vzela Simona (22): dekle ga je zaman čakalo

Objavljeno 17. oktober 2020 20.21 | Posodobljeno 17. oktober 2020 20.22 | Piše: Drago Perko

Prometna nesreča blizu Žužemberka usodna za 22-letnega Simona Bradača. Na isti cesti pred sedmimi meseci umrl 46-letni domačin.

Nevaren odsek pred Žužemberkom
Dolina reke Krke je zelo slikovita, žal pa skoznjo vodi nevarna cesta, ki pogosto terja svoj davek. Tako je bilo tudi minuli četrtek, ko je streljaj od Žužemberka, na poti z Dvora proti Ljubljani, umrl komaj 22-letni Simon Bradač.

»Ob 20.39 smo bili obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti med Dvorom in Žužemberkom. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in po prvih ugotovitvah je 22-letni voznik vozil osebni avtomobil od Dvora proti Žužemberku. V ovinku je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v brežino. Vozilo je po trčenju odbilo na cesto, na nasprotno smerno vozišče, kjer je drselo po vozišču in trčilo v tovorno vozilo s pripetim priklopnikom, ki ga je nasproti pripeljal 53-letni voznik. 22-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, voznik tovornega vozila in sopotnik sta bila lažje poškodovana. Ogleda prizorišča sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka,« so javili s Policijske uprave Novo mesto. Reševalci nujne medicinske pomoči Novo mesto so poškodovanemu vozniku osebnega vozila takoj pomagali, vendar je zaradi poškodb umrl. Zaradi nesreče je bila cesta zaprta več ur, so dodali še na Upravi Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Že devet mrtvih
Letos je na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo devet ljudi, in sicer štirje vozniki osebnih avtomobilov, voznik tovornega vozila, motorist, dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec. V enakem obdobju lani je umrlo sedem ljudi.

image
DRAGO PERKO Prizorišče nesreče FOTOgrafiji: Drago Perko

Mladi prevzemnik kmetije

Staršem, ki jim umre otrok, se seveda sesuje svet. »Simon je bil krasen fant, živahen, delaven, priden,« nam je skrušeno povedal oče Marko Bradač, tudi predsednik uprave podjetja GVS, d. d. Sina je zadnjič videl v četrtek dopoldne. »Bil je izobražen, sicer pa je delal doma na kmetiji, bil je mladi prevzemnik. Rad je kmetoval,« nadaljuje oče, ki je sinu dal vedeti, naj vozi počasi in previdno. »Simon je bil izkušen voznik, precej je že prevozil. Sem pa bil na kraju nesreče, očitno je, da gre za nevaren odsek,« tiho doda in ne more verjeti, da jim je kruta usoda vzela fanta. V četrtek je bil na poti do dekleta v Ljubljani, a ga je čakala zaman ...

Enako nesrečno je ob Krki skoraj točno pred sedmimi meseci svojo življenjsko pot sklenil 46-letni domačin, podjetnik in gasilec Simon Šercelj. Vozil je tovorno vozilo od Dvora proti Soteski, potem pa zapeljal na levo smerno vozišče in čelno trčil v avtomobil, ki ga je nasproti pripeljal 72-letni voznik. 
Tragedija tudi na Gorenjskem
Gorenjski prometni policisti so včeraj dopoldne na Zgornjem Brniku obravnavali smrtno prometno nesrečo. Okoli 9.20 je življenje izgubila voznica osebnega avtomobila, ki je na mokri in spolzki lokalni cesti izgubila nadzor nad vozilom ter silovito trčila v kombi, ki je peljal nasproti. Gre za letošnjo deseto smrtno žrtev na gorenjskih cestah. Lani je v vsem letu umrlo sedem udeležencev, so sporočili s PU Kranj.
Deli s prijatelji