Krike slišali čez pol Jarš

Policija skopo o sobotnem streljanju. V Ljubljani huje ranjen 32-letnik.
Fotografija: Sledovi streljanja na ograji bližnje osnovne šole FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Sledovi streljanja na ograji bližnje osnovne šole FOTO: Marko Feist

»Ko je odjeknil prvi strel, sem šel na balkon pogledat, kaj se dogaja, sledilo pa je še več strelov. Spraševali smo se, ali je ustreljeni sploh še živ. Kakšno minuto je bila popolna tišina, nato pa je sledilo kričanje, ki ga je bilo slišati čez pol Jarš. Jokal je in na ves glas klical na pomoč,« nam je stanovalec naselja Nove Jarše opisal sobotno dogajanje, po katerem je v bolnišnici pristal 32-letni moški.
 

Stabilno stanje


Tega naj bi po nekaterih informacijah strelec pričakal v zasedi, ko se je dobil z nekom tretjim, napadalec pa naj bi nato izginil v neznano. Kaj je bilo v ozadju, policija ne razkriva, za zdaj so s podatki še precej skopi. Da policija strelca do včeraj še ni prijela, bi lahko sklepali tudi po včerajšnjem opisu dogajanja, ki nam ga je posredoval tiskovni predstavnik PU Ljubljana Tomaž Tomaževic.

Sledovi streljanja na ograji bližnje osnovne šole FOTO: Marko Feist
Sledovi streljanja na ograji bližnje osnovne šole FOTO: Marko Feist
»V soboto nekaj po 22. uri smo bili obveščeni o več strelih na območju Most. Policisti so na kraju dogodka našli poškodovanega 32-letnega moškega. Po do zdaj zbranih obvestili je bila oseba ustreljena s strelnim orožjem,« nam je povedal. Ustreljenega moškega so reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v ljubljanski klinični center. Poškodbe so hude, a je njegovo zdravstveno stanje stabilno, je pojasnil Tomaževic.


»Kriminalisti v tem trenutku še vedno intenzivno preiskujejo okoliščine dogodka in zbirajo obvestila, zato zaradi interesa preiskave več informacij ne moremo posredovati,« je še dodal. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije