TATVINE

Kradel, ko so bili stanovalci doma

Stara znanca policije, 44- in 39-letnik, osumljena tatvine oziroma drzne tatvine. Mlajši imel doma tudi 1500 nedovoljenih tablet, ki jih je nameraval prodati naprej.
Fotografija: Tat je vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in odnesel za 600 evrov plena. FOTO: Yavorskiy/gettyimages
Odpri galerijo
Tat je vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in odnesel za 600 evrov plena. FOTO: Yavorskiy/gettyimages

Policisti policijske postaje Šiška so ta mesec preiskali več kaznivih dejanj drznih tatvin, tatvin in kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi.V enem primeru je 44-letni osumljenec zagrešil dve drzni tatvini. Obakrat je vstopil v odklenjeno hišo, ko so bili v njej stanovalci, in odnesel različne predmete v vrednosti okoli 600 evrov. V drugem primeru je 39-letnik utemeljeno osumljen, da je iz ene izmed trgovin v centru Ljubljane v treh različnih primerih ukradel kozmetične izdelke in tehnično blago, vredno več kot 7000 evrov. Prav tako je skupaj s še eno osebo osumljen kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog in prometa z njimi, saj so v nadaljnji preiskavi v njegovem stanovanju našli več kot 1500 nedovoljenih tablet, namenjenih za nadaljnjo prodajo.

»Oba osumljenca sta bila v preteklosti že obravnavana za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete. Štiriinštiridesetletnik bo predvidoma danes priveden k preiskovalnemu sodniku, 39-letniku, ki je bil prav tako priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, pa je bil že odrejen pripor,« so včeraj sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas