ROP

Kradel je tujim in domačim

33-letnik v priporu zaradi dveh roparskih tatvin in kaznivega dejanja ropa. Iz trgovine je sledil ženski do doma in ji s silo ukradel torbico.
Fotografija: Sunil ji je torbico. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Sunil ji je torbico. FOTO: Marko Feist

Policisti so letos na Kočevskem obravnavali kaznivi dejanji roparskih tatvin in en rop. Ugotovili so, da je vse zagrešil 33-letnik. Končal je v priporu.
Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. FOTO: Blaž Samec
Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. FOTO: Blaž Samec

V prvem primeru, zgodilo se je v začetku februarja, so v eni izmed trgovin na območju Kočevja storilca zalotili pri tatvini cigaret, nato pa je, da bi obdržal cigarete, zoper zaposlene uporabil silo. Nihče ni bil poškodovan.
V drugem primeru je konec aprila iz trgovine sledil oškodovanki do doma, nato pa ji je ob vstopu v stanovanjski blok iz rok iztrgal torbico z vsebino. Pri tem je uporabil silo, ženska je padla na tla in se lažje poškodovala. Po dejanju je pobegnil.

Zadržal je denar, ki ga je našel v denarnici v torbici, preostale ukradene predmete pa odvrgel v smetnjak in reko Rinžo, pojasnjujejo na ljubljanski policijski upravi in dodajajo: »Vsi predmeti so bili v nadaljnji intenzivni kriminalistični preiskavi in ogledu kraja najdeni.«
V tretjem primeru pa je v začetku maja storilec denar ukradel svojim bližnjim, ko pa so ga pri tem zalotili, si ga je z uporabo sile prilastil. V tem primeru ženska ni bila poškodovana.


»Policisti so z zbiranjem obvestil in na podlagi najdenih premetov ter drugih dokazov ugotovili, da je vseh treh dejanj utemeljeno osumljen 33-letnik z območja Kočevja. Osumljencu je bila odvzeta prostost in je bil v četrtek zaradi utemeljenega suma dveh kaznivih dejanj roparskih tatvin in ropa priveden k preiskovalnemu sodniku, ta je zanj odredil pripor. V preteklosti je bil že obravnavan za kazniva dejanja s področja premoženjske kriminalitete,« so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.
 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas