Koronavirus v Sloveniji: umrla tretja oseba

Umrl še tretji bolnik, okužen s koronavirusom.
Fotografija: Testiranje na Metelkovi, Ljubljana, 18. 3. 2020. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Testiranje na Metelkovi, Ljubljana, 18. 3. 2020. FOTO: Voranc Vogel

V nedeljo je v Sloveniji umrla druga oseba zaradi posledic koronavirusa, dan kasneje pa poročajo o tretji smrtni žrtvi.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je umrl 67-letni moški.V našo največjo bolnišnico je bil pripeljan od doma, umrl pa naj ne bi neposredno zaradi okužbe, ampak je šlo po pojasnilih ministrstva za zdravje za kompleksno situacijo.

Prek 400 okuženih


Okužbo z novim koronavirusom so v nedeljo do 14. ure potrdili pri 414 osebah v Sloveniji, kar je 31 več kot v soboto. Doslej je bilo opravljenih 13.098 testiranj. Minister za zdravje je povedal, da je Slovenija med državami, kjer opravljajo več testiranj. Po navedbah ministra je bilo v nedeljo zaradi okužbe s koronavirusom hospitaliziranih 55 oseb, kar je ena manj kot v soboto. Od teh jih je na intenzivni terapiji deset oziroma ena več kot v soboto.

Prvega bolnika, okuženega z novim koronavirusom, so sprejeli tudi v celjski bolnišnici, kar pomeni, da bolnike s covidom-19 zdravijo že v štirih slovenskih bolnišnicah.  

Predsednik vlade Janez Janša pa želi preprečiti, da bi se zgodilo to, kar prikazuje posnetek

Slovenski zdravnik sicer opozarja, da najhujše šele prihaja. Povedal je, kdaj. Slovenska virologinja pa pravi, da testirajo 24 ur na dan, a virus bi lahko obstal med ljudmi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije