PRIJET

Koprčan (38) prežal na voznike in izkoristil njihovo nepazljivost

Policisti so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi tatvin.
Fotografija: Moški je iz avtomobilov nepazljivih voznikov ukradel več predmetov (simbolična fotografija). FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Moški je iz avtomobilov nepazljivih voznikov ukradel več predmetov (simbolična fotografija). FOTO: Guliver/Getty Images

Policisti PP Koper so v drugi polovici novembra in v prvi polovici decembra obravnavali več tatvin na območju Kopra in Škofij. Za vsa ta dejanja so osumili 38-letnika iz okolice Kopra, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi tovrstnih kaznivih dejanj.

Moški je opazoval tovorna dostavna vozila, izkoristil nepazljivost voznika in nato ukradel iz vozila torbice in denarnice z dokumenti in gotovino. Vlomil je v objekt na Škofijah in ukradel kolo (že najdeno in vrnjeno lastniku). Odvzel je osebni avto na Škofijah (drugi dan ga je pripeljal nazaj v bližino kraja, kjer ga je vzel), ukradel je tudi različne predmete iz stanovanja.

Ukradene robe niso našli

Policisti so 17. decembra na podlagi odredbe sodišča pri 38-letniku opravili preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, med katero pa niso našli predmetov, pridobljenih s kaznivimi dejanji. Policisti bodo zoper 38-letnika podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Kopru zaradi utemeljenega suma storitve treh velikih tatvin, tatvine in odvzema motornega vozila.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije