PO KONCU PREISKAVE

Ko so ga pretepali na tleh, je do smrti zabodel Maria (25)

Zabodel ga je, ko so ga pretepali.
Fotografija: Mario Krnjić. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Mario Krnjić. FOTO: Facebook

MARIBOR – Mariborski kriminalisti so po koncu preiskave na okrožno državno tožilstvo podali ovadbo za kaznivo dejanje posebne hude poškodbe, katere posledica je bila smrt 25-letnega Maria Krnjića. Ovadbo so podali zoper 35-letnega moškega, je povedal Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor. »Ugotovili smo, da je osumljeni tega kaznivega dejanja, medtem ko so ga na tleh pretepali pokojni in še dva moška, z nožem zabodel žrtev in ga pri tem posebej hudo telesno poškodoval, tako da je v nadaljevanju v UKC Maribor podlegel. Kontakt smo potrdili tako z dokazi kot tudi s sledovi, ki smo jih pridobili med preiskavo. Sledi so tako biološke kot kontaktne,« je še povedal Munda, ki meni, da bi dejanje »lahko imelo tudi znake silobrana oziroma prekoračenega silobrana. O tem bo odločalo tožilstvo in sodišče.« 

Osumljenec ni pridržan, »ker je odločitev bila takšna, kot je«. Osumljenec je bil iz skupine, ki je bila napadena. Več o osumljencu policija ni želela razkriti.
FOTO: Aleš Andlovič
FOTO: Aleš Andlovič

Množični pretep je izbruhnil 7. januarja kmalu po zaprtju enega od gostinskih lokalov na Vodnikovem trgu, ko se je sredi ceste pred krožiščem ustavilo vozilo, v katero so nekateri iz skupine devetih Celjanov želeli vstopiti. Za njimi se je z osebnim vozilom pripeljala skupina petih Mariborčanov.

Najprej se je sredi ceste vnel verbalni spor med skupino moških iz Maribora in skupino z območja Celja, nato pa še pretep, v katerega se je nato vključila še trojica. V tej trojici je bil tudi 25-letni Krnjič. Napad in pretepanje sta bila silovita. V času, ko je napad še trajal, je na mestu pretepa za enim od vozil zaboden obležal Knjić. Ležečega na tleh sta ga opazila dva očividca, ki sta mu nudila prvo pomoč in poklicala pristojne službe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije