SPLET OKOLIŠČIN

Klicala nas je pretresena mama: niti v sanjah si ni mislila, da se ji bo to zgodilo

Objavljeno 15. oktober 2019 17.03 | Posodobljeno 15. oktober 2019 20.16 | Piše: N. Č.

Zaupala nam je, kako je otroka zaklenila v avtomobil.

Gasilci GRC Novo mesto so rešili otroka tako, da so razbili steklo na vratih avtomobila (fotografija je simbolična). FOTO: Getty Images
NOVO MESTO – Danes opoldne je uprava za zaščito in reševanje sporočila, da so na Ljubljanski cesti v Novem mestu na parkirišču trgovskega centra reševali otroka, ki je bil zaklenjen v avtu.

Ob pomanjkanju podrobnih informacij so se na spletu hitro zgrnile obtožbe na domnevno neodgovorne starše. V redakcijo nas je vsa pretresena poklicala mati ujetega otroka v avtu, saj si ni želela, da jo ljudje obsojajo, še preden bi slišali, kaj se je v resnici zgodilo.

Mati, ki ne želi biti imenovana, je potrdila, da je svojega trimesečnega otroka posedla v avtomobil, in ko je v prtljažnik avtomobila zlagala vrečke nakupa, se ji je verjetno sprožil gumb za samozaklepanje avtomobila. Nevede ji je v prtljažnik padel tudi avtomobilski ključ in avto se ji je ob zapiranju prtljažnika zaklenil. Po njenih besedah je nemudoma poklicala gasilce, ki so 10 minut po klicu z razbijanjem stekel rešili ujetega otroka iz avtomobila.

Gasilci so v prtljažniku našli tudi ključ in mati se je lahko odpeljala domov. Pri tem je z drhtečim glasom sporočila, da svojemu otroku ne bi nikoli storila ničesar žalega in da se je vsakokrat zgražala nad objavami v medijih, ko so starši pustili svoje otroke čakati v avtomobilih. A kako hitro se lahko neprijetnost zgodi, je zdaj sama občutila tudi na lastni koži. Poudarila je, da je v njenem primeru šlo za slučajen splet okoliščin in nikakor ne za neodgovorno starševstvo, kot nekateri namigujejo. Z dojenčkom je sicer vse v redu.
Deli s prijatelji