Kapo dol: tako bodo nagradili junake, ki so na Krvavcu rešili otroka

Policisti jih bodo predlagali za medaljo za požrtvovalnost. Nagrado jim bodo podarili tudi na Krvavcu. 
Fotografija: Na Krvavcu se je odvijala prava drama. FOTO: Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Na Krvavcu se je odvijala prava drama. FOTO: Tomi Lombar, Delo

Policisti so danes nadaljevali poizvedovanje o osebah, ki so na Krvavcu otroku v sredo pomagale pred neizbežnim padcem s sedežnice. Iz zbranih podatkov izhaja, da je v reševanju sodelovalo deset oseb. Tri osebe so bile na sedežnici, sedem pa pod njo, so sporočili. 
 

Policisti opisali, kako je potekalo reševanje


»Prav vsak posameznik je bil v tistem trenutku ključen, da ni prišlo do tragedije, zato bo Policijska uprava Kranj v skladu s pravilnikom o priznanjih policije zanje predlagala podelitev medalje policije za požrtvovalnost, RTC Krvavec pa bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec.«

Včeraj še neznani moški, zanj zdaj vemo, kdo je, ki je skupaj z odraslo žensko ujel in dlje časa zadrževal otroka pred padcem v globino, se je policiji javil sam. Gre za državljana Slovenije, ki je smučal na Krvavcu. Poleg njiju je bila na sedežnici še ena deklica, ki je v okviru svojih zmožnosti tudi pomagala držati otroka. Pod sedežnico pa je reševalno mesto s postavljanjem mreže, ki se sicer uporablja za varovanje in ločevanje smučarskih prog, ustvarilo sedem posameznikov. Med njimi so bili delavci na smučišču, naključni mimoidoči in policist, so še pojasnili pri PU Kranj.
 

O dramatičnem dogajanju na Krvavcu se je razpisal tudi znani Slovenec, ki je pomagal pri reševanju nesrečnega otroka. 



Še vedno iščejo žensko


Zapisali so, da je bilo deset ljudi, ki so bili v zelo stresni situaciji, zelo prisebnih in so v skupinskem duhu odigrali vlogo življenja. »Rešili so življenje drugemu, za kar jim iskreno čestitamo. Celotno reševanje je trajalo nekaj minut. Otrok je pri padcu z velike višine utrpel lažje poškodbe,« so še zapisali in dodali, da jih žalosti, da še vedno ne vedo, kdo je bila gospa, ki je na sedežnici pomagala držati otroka in je odigrala eno od ključnih vlog v njegovem reševanju. Zato poziv, naj se javi, še vedno velja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije