NAŠLA TUDI DOMAČI NASLOV

Česa takega pa še ne: poglejte, kaj sta po Ljubljani počela moška

Nujno branje, da se kaj takega ne zgodi tudi vam.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Ljubljanski policisti so izsledili moška, ki sta z motilcem signala daljinskega zaklepanja vstopala v tuje avtomobile in iz njih odnašala vrednejše predmete, tudi ključe stanovanj, s katerimi sta nato kradla po stanovanjih. Policija svetuje ljudem, naj bodo pozorni, ko zapuščajo vozilo.

Z ljubljanske policijske uprave sporočajo, da so policisti v avgustu opravili hišne preiskave pri 19- in 50-letnem osumljencu ter jima zasegli več predmetov, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, in predmetov, s katerimi sta izvrševala kazniva dejanja.

Po ugotovitvah policije sta osumljena v zadnjih dveh mesecih predvsem na območju nakupovalnih središč v Ljubljani opazovala oškodovance, ki so parkirali ter vozila zaklenili z daljinskim zaklepanjem. Pri tem sta uporabila motilec signala daljinskega zaklepanja, da se vozilo ni zaklenilo, česar pa oškodovanci niso opazili. Ob njihovi odsotnosti sta vstopila v vozilo in iz njega odtujila vrednejše predmete.


Poiskala ključe in naslov, nato pa odšla še v stanovanje


V vozilu sta tudi poiskala ključe stanovanja in naslov oškodovancev, nato pa odšla na njihov domač naslov, kjer sta iz hiš in stanovanj odnesla gotovino in nakit.

Trenutno sta osumljena šestih tovrstnih kaznivih dejanj, v katerih sta skupno povzročila za okoli 40.000 evrov materialne škode. Oba bodo kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj velike tatvine, so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Mlajši, 19-letnik, je bil v preteklosti že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja, 50-letnik pa je kazniva dejanja izvrševal kar med prostimi izhodi med prestajanjem zaporne kazni, ki mu je bila izrečena ravno zaradi kaznivih dejanj na področju premoženjske kriminalitete.


Preverite, ali ste vozilo dejansko zaklenili


Policisti občanom svetujejo, da v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov. Prav tako naj ne bodo v vozilu drugi predmeti, ki jih lahko storilci tovrstnih kaznivih izrabijo, na primer ključi bivališč ali poštnih nabiralnikov, osebni dokumenti, naslovi bivanja ali kartice za dostop do garaž.

»Vedno ko vozilo zapuščate, se prepričajte, ali se je vozilo dejansko zaklenilo. Poskusite odpreti vrata in se ne zanašajte zgolj na zvočni ali svetlobni signal,« poudarjajo pri policiji.

Če ljudje v okolici parkirišč opazijo sumljive osebe, ki opazujejo vozila, naj pokličejo 113.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije