NA CELJSKEM

Kaj se dogaja? Že drugi dan zapored voznik (25) poskušal povoziti policistko

Voznik ji je iz vozila pokazal sredinec in s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri proti Celju.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Celjski policisti so zjutraj med opravljanjem maratona nadzora hitrosti obravnavali 25-letnega voznika osebnega vozila, ki je v naselju Prekopa pri omejitvi 50 kilometrov na uro vozil 84 kilometrov na uro. Po opravljeni meritvi ga je policistka poskušala ustavitvi, a voznik njenih znakov ni upošteval, ampak je zapeljal proti njej, policistka pa je odskočila.
 

Iz vozila pokazal sredinec


Policijska uprava Celje poroča, da je policistka odskočila na avtobusno postajališče, saj bi drugače voznik trčil vanjo. Voznik ji je v neposredni bližini iz vozila pokazal sredinec in s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri proti Celju. Policista sta se zapeljala za njim. Po slabem kilometru vožnje je voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok.

Preberite še: 
image_alt
Celjan (37) z beemvejem zapeljal v policistko


V nadaljevanju pa so ga izsledili žalski policisti.
 

2.620 evrov globe


Zaradi ugotovljenih cestnoprometnih prekrškov, kot so vožnja s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnja neregistriranega in nezavarovanega vozila, za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporaba registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporaba varnostnega pasu in neupoštevanje znakov policistke, so policisti proti vozniku uvedli prekrškovni postopek, oglobili pa ga bodo z 2620 evri.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ga bodo tudi kazensko ovadili.

Voznik je sicer imel veljavno vozniško dovoljenje, kjer pa ima vpisan ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas