ILEGALCI

Kaj se dogaja? V kombiju prevažal kar 43 migrantov

Objavljeno 12. avgust 2020 11.06 | Posodobljeno 12. avgust 2020 11.06 | Piše: T. V.

Število nezakonitih prestopov meje se je začelo strmo povečevati.

V kombi jih je nagnetel kar 43 (simbolična fotografija). FOTO: PU Murska Sobota
V nedeljo nekaj pred 20. uro so policisti na območju Snežnika ustavili kombi z bolgarskimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 39-letni državljan Bolgarije.

Ugotovili so, da v vozilu prevaža 43 tujih državljanov Pakistana in Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Postopki s tujci še potekajo. Osumljencu kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države je bila odvzeta prostost in bo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Tihotapca migrantov so ujeli dva dni za tem, ko je policija v petek na Škofljici ustavila tovorno vozilo, v katerem je 41-letni državljan Španije v tovornem delu prevažal kar 53 državljanov Pakistana. Prebežnike je prevažal v nečloveških razmerah, nevarnih za življenje.

V zadnjem času policisti vse pogosteje poročajo o številnih prijetjih tihotapcev in odkritjih nelegalnih prebežnikov. V obdobju od 1. januarja do 31. julija letos so policisti na območju Slovenije obravnavali 7.409 nelegalnih prehodov državne meje, lani so jih v istem obdobju 7.504. Število se je zmanjšalo za 1,3 odstotka.

image
Število nelegalnih prehodov se je začelo strmo povečevati. FOTO: Policija

Najpogosteje so bili obravnavani državljani Maroka in Pakistana, ki predstavljajo polovico vseh nelegalnih migrantov. Izrazit je upad števila državljanov Alžirije, ki so se preusmerili drugam, kažejo podatki policije.
Deli s prijatelji