DO PET LET NA HLADNEM

K maščevanju hujskal prek facebooka, 26-letniku iz Lucije grozi zapor

Objavljeno 14. avgust 2019 14.14 | Posodobljeno 14. avgust 2019 14.14 | Piše: A. L.

Grožnje 26-letnega Lucijčana so se stopnjevale.

Simbolična fotografija. FOTO: Oste Bakal
KOPER – Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Koper so v juniju obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi (po IV. odstavku 299. člena Kazenskega zakonika (KZ-1)), katerega je osumljen 26-letnik iz Lucije.

V poročilu policisti PU Koper pišejo, da je 23. junija letos Lucijčan na družbenem omrežju Facebook z javnim zapisom izražal in spodbujal nasilno maščevanje zoper policista PP Piran in se mu na tak način maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic. »Ogrožen je bil tako policist kot tudi njegovi bližnji sorodniki. Kriminalisti PU Koper so zoper osumljenega na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo,« izpostavljajo policisti.

Kriminalisti so bili nato 10. avgusta obveščeni, da je isti 26-letnik policistu v trgovskem centru na območju Portoroža, v pričo tam zaposlenih, takrat prisotnih kupcev in otrok policista, izrekel več groženj z napadom in se mu na tak način ponovno maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic.

Grožnje 26-letnega Lucijčana so se stopnjevale in glede na uradne evidence policije ter zbrana obvestila izhaja, da bi lahko svoje grožnje tudi uresničil. Na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku so mu 13. avgusta ob 14.25 odvzeli prostost. Isti dan je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru, ki je po zaslišanju zanj odredila pripor.

Grozi mu od enega do pet let zapora, so zapisali v poročilu PU Koper.
Deli s prijatelji