DO PET LET NA HLADNEM

K maščevanju hujskal prek facebooka, 26-letniku iz Lucije grozi zapor

Grožnje so se stopnjevale.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Oste Bakal

KOPER – Kriminalisti kriminalistične policije PU Koper so v juniju obravnavali sum storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po IV. odstavku 299. člena kazenskega zakonika KZ-1, ki ga je osumljen 26-letnik iz Lucije.

V poročilu policisti PU Koper pišejo, da je 23. junija letos Lucijčan na facebooku z javnim zapisom izražal in spodbujal nasilno maščevanje policistu PP Piran in se mu na tak način maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic. Ogrožen je bil tako policist kot tudi njegovi bližnji sorodniki. Kriminalisti osumljenega kazensko ovadili,« izpostavljajo policisti.

Kriminalisti so bili nato 10. avgusta obveščeni, da je isti 26-letnik policistu v trgovskem centru na območju Portoroža vpričo zaposlenih, prisotnih kupcev in otrok policista izrekel več groženj z napadom in se mu na tak način ponovno maščeval zaradi dejanj, ki jih je kot policist opravil v okviru svojih službenih pravic.

Grožnje 26-letnega Lucijčana so se stopnjevale in iz uradnih evidenc policije ter zbranih obvestil izhaja, da bi jih lahko tudi uresničil. Na podlagi določil zakona o kazenskem postopku so mu 13. avgusta ob 14.25 odvzeli prostost. Isti dan je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalni sodnici okrožnega sodišča v Kopru, ki mu je po zaslišanju odredila pripor.

Grozi mu kazen zapora od enega leta do pet let, so zapisali v poročilu PU Koper.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije