NOSILA GA JE LUNA

Jutranji šok: ko se je zbudila, je ob sebi in partnerju zagledala še enega moškega

Sodnik končne odločitve ni sprejel.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Ni kriv. Tako je sklenila porota v precej bizarnem primeru: 21-letni Dale Kelly je legel v posteljo k dekletu prijatelja, medtem ko je bil on ob njej, in se je intimno dotikal. Kar pa je nenavadno v tem primeru, je, da se tega ni zavedal. Mladega moža namreč nosi luna in tako je zataval v parčkovo spalnico ter se menda lotil dekleta.

Primer je prišel na sodišče, fant pa o dogajanju ni znal povedal veliko, saj da je takrat spal. Na sodišču so razkrili, da Kelly že od malega trpi za parasomnijo, zaradi česar strokovnjaki pravijo, da je mogoče in zelo verjetno, da ga je luna nosila tudi prav tudi tisto noč. A tega z gotovostjo ne morejo trditi.

Na sodišču so vsi skupaj sestavili koščke spomina in povedali, da so se šli zabavat, 17. aprila zjutraj pa so se s taksijem vrnili domov v North Yorkshire. Kelly se je takoj odpravil v svojo spalnico. Uro kasneje se je ženska zbudila in ob sebi našla še drugega moškega. Verjela je, da jo je Kelly spolno napadel, zato je poklicala policijo.

Ne glede na vse se je porota odločila, da je Kelly zagrešil dejanje, a da ga je storil v nezavednem stanju, zaradi česar za dejanje ne more biti odgovoren.

Sodnik Simon Hickey je primer opisal kot nenavaden in na koncu povedal, da vseeno razmišlja o izreku končnega ukrepa zdravljenja. A najprej ga zanima, kaj ima o tem povedati stroka. Primer se bo nadaljeval 23. septembra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije