1200 EVROV

Jutranja akcija policije: dve vozili v nasprotno smer

Francozinji se je pokvaril avto, nato pa ...
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Arhiv Dela

TREBNJE – Malo pred 5. uro je na številko policije 113 več voznikov sporočilo, da dve vozili vozita od Biča proti Trebnjemu (smer Obrežje) po odstavnem pasu. V času klicev je bila na odseku ceste gosta megla.

Operativnokomunikacijski center je v akcijo vključil novomeške policiste in policiste postaje prometne policije, ki so bili tedaj najbližje. Po 14 minutah so bili na kraju, kjer so stala štiri vozila, prvi policisti. Dve vozili sta bili obrnjeni za smer Ljubljana, dve za smer Obrežje (napačna smer).

Policisti so ugotovili, da se je med vožnjo proti Ljubljani voznici iz Francije pokvaril avto. Poklicala je znanca, ki sta vozila pred njo. Na Biču sta obrnila in se po odstavnem pasu nasprotnega voznega pasu napačno pripeljala do kraja okvare, kjer se je ustavil tudi voznik, ki je pripeljal za voznico z okvaro na vozilu. Prometni policisti so 67-letnega in 31-letnega voznika iz Francije pospremili do prvega izvoza, nato pa jih dopoldne pripeljali pred okrajnega sodnika v Novem mestu. Za kršitev šestega odstavka 30. člena zakona o pravilih cestnega prometa (vožnja v nasprotni smeri) je predvidena globa najmanj 1200 evrov in izrek 18 kazenskih točk. Postopek na sodišču še ni zaključen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije