ODREZANA ROKA

Bizarka na sodišču: Julija kot na modni pisti

Objavljeno 09. maj 2020 15.39 | Posodobljeno 09. maj 2020 15.54 | Piše: Gordana Stojiljković

Šik Adlešičeva starše naslavlja z gospod in gospa. Kljub temu ji vsak teden dostavijo vse, za kar prosi.

Vedno urejena Adlešičeva
LJUBLJANA • »Midva imava Julijo rada, glede tega, da pravita, da nismo urejena družina, se ne bojiva, naj kar govorijo. Še vedno sva prepričana, da je Julija žrtev manipulacije,« je po tistem, ko sta se kljub možnosti, da zaradi sorodstvenih razmerij tako do hčere Julije Adlešič kot njenega zunajzakonskega partnerja Sebastiena Abramova ne pričata, odločila povedati svoje, medijem povedala Monika Adlešič.
image
Nisem pes, da bi se tako grdo obnašali do mene, je sodišču očital Sebastien Abramov.

»Ko je Julija hodila v deveti razred osnovne šole, jo je večkrat pripeljal domov z visokocenovnim avtomobilom, kar nama ni bilo všeč, ko pa je bila leta 2015 v drugem letniku gimnazije, nam ga je predstavila kot fanta. Predstavil se je kot kriminalist s 6000 evri in pokazal značko. Julija je bila odličnjakinja, potem pa je začela v šoli popuščati, veliko je manjkala, ni se več družila s prijateljicami, ni hodila na fitnes, umaknila se je z družabnih omrežij,« je navajala mama.
2017. se je Julija uradno odselila od staršev, a je še živela doma; mama je za njeno dejanje izvedela na CSD.


Ko je iz medijev izvedela za to, da je ustrelil Saro Veber, se je prestrašila, »a nas je takrat spretno prepričal, da je bila Sara njegova poslovna partnerica in da ima v hiši v Žalcu svoje stanovanje«. Po tistem, ko so jih kriminalisti obvestili, da so Julijo priprli zaradi suma goljufije, sta se odpeljala k Sarinim staršem na Pernovo pri Žalcu.
 

Za selitev ni povedala


»Da se je preselila, sem izvedela po naključju, ko sem šla na CSD urejat vlogo za njeno štipendijo in so me zavrnili, češ da ne živi več v našem gospodinjstvu že od leta 2017. Spremenila se je, ni bila več prijazno dekle, ves čas je bila pod njegovim nadzorom,« je navajala in dodala, da je podobno izkoristil tudi neko drugo dekle, ki naj bi zanj kupovala telefone, računalnik …
Abramov in Adlešičeva sta zaradi ponovitvene nevarnosti od 8. marca lani v priporu, kjer ostajata najmanj do 27. maja.


Obramba je želela prikazati, da je Julija od doma odšla zaradi nevzdržnih domačih razmer. »Julija se je poleti 2017 preselila, a je imela še eno leto ključe našega stanovanja. Ker je prihajala domov, ko nas ni bilo, smo po letu dni zamenjali ključavnico,« je na očitke, da so jo tako rekoč postavili na cesto, povedala Monika.
 

Abramov: Nisem pes


»Nisem pes, zato prosim, da se do mene ne obnašate grdo,« pa je protestiral Abramov, medtem ko mu je sodnica odgovorila, da drugega načina, kot da ga »v besedičenju in ponavljanju ustavi, ni«. Glasno je protestirala tudi Tinka Huskić Colarič. Ko je Abramov poskušal očrniti Julijinega očeta, češ da na službeno kartico tanka gorivo, mu je navdušeno zaploskala. »Zakaj tako laže o meni, ker jaz sem vedela, da so sirote. Mi nismo bili reveži, bili smo poštena družina,« je protestirala obdolžena Huskić Colaričeva.
Na sojenje v salonarjih
Julijini starši vsak ponedeljek pripravijo paket, ki ga v zapor na Ig Juliji dostavita brat in sestra ali stari starši, ki jih Julija v priporu edine sprejema, medtem ko staršev ne želi videti. Tako ji zapakirajo hrano, ki jo ima rada, higienske in druge pripomočke. Glede na včerajšnje sojenje, ko je staršem očitala nemogoče razmere doma in neskrbnost, je prav neverjetno, kako brez kančka vesti naroči bratu, da naj ji mama kupi nove čevlje. Povsem nove črne salonarje je nosila na sojenju 24. aprila.


Najbolj pa je presenetila Julija, ki je svojo mamo naslavljala z gospa Monika: »Kar 95 odstotkov tega, kar je gospa Monika povedala, je laž. Kot otrok sem imela večkrat napade panike, ko sem imela občutek, da bom umrla. Ne bi jih imela, če bi v družini vse štimalo,« je povedala. Zatrdila je, da je v zvezi z Abramovom od leta 2017, prej sta bila znanca. »Primorana sem se bila odseliti, saj kot starša nista več skrbela zame,« je še povedala, medtem ko je Abramov od sodišča zahteval, da se mamo ovadi zaradi krivega pričanja. 
Deli s prijatelji