AFERA ODREZANA ROKA

Jo je ubil, da ga ne bi razkrinkala?

Objavljeno 26. junij 2019 18.10 | Posodobljeno 26. junij 2019 18.10 | Piše: Aleksander Brudar

Sebastien Abramov trdi, da je Saro ustrelil po nesreči. Tudi v Celju odredili pripor.

Sebastien Abramov trdi, da je šlo za nesrečo. FOTO: Dejan Javornik
CELJE – Marca letos so minila že štiri leta od smrti 24-letne Sare Veber, za katero je tako ali drugače odgovoren 29-letni Sebastien Abramov. Glavno vprašanje, ki se zastavlja, je le, ali si je njene smrti želel ali pa je, kot trdi že vse od začetka, šlo za nesrečo.
image
Sara Veber je umrla marca 2015.

Vebrova je, spomnimo, 15. marca 2015 tik pred 20. uro umrla v dnevni sobi hiše svojih staršev v okolici Žalca. Tam je bila z Abramovom, ki se je predstavljal pod imenom Sebastjan Colarič. Takrat naj bi čistil puško, ta pa se je nepričakovano sprožila. En naboj je ubil Vebrovo. Seveda kriminalisti takšnega pojasnila niso vzeli za sveto, ampak so poskušali najti morebitne dokaze, ki bi dokazovali nasprotno. O Abramovi izpovedi so namreč vseskozi dvomili, a konkretnih dokazov niso imeli.

In že so minila skoraj štiri leta, ko se je Abramov naenkrat znašel v priporu. Pa ne zaradi smrti Sare Veber, ampak zaradi medijsko zelo odmevne spodletele zavarovalniške goljufije, v katero naj bi bil vpleten. Julija Adlešič iz Ljubljane si je, tako so prepričani organi pregona, 4. januarja letos odrezala levo roko nad zapestjem, da bi si skupaj z Abramovom in njegovimi starši z goljufijo pridobili visoko denarno odškodnino. Le mesec pred dogodkom so pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police in potem dogodek poskušali prikazati kot nesrečo, da bi od zavarovalnice dobili denar.
image
Mama in oče ustreljene Sare Veber FOTO: Dejan Javornik

V ponedeljek je moral Ambramov še enkrat k preiskovalnemu sodniku. Celjsko tožilstvo je namreč 24. maja letos zaradi utemeljenega suma, da je Vebrovo umoril iz nizkotnih nagibov in na zahrbten način, na sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper Abramova.

Pred celjskim preiskovalnim sodnikom je tako le dan pred praznikom potekalo zaslišanje, v katerem je 29-letnik, kot je povedal njegov odvetnik Žiga Podobnik, podal pisni zagovor. V njem pa vztraja, da je tistega marčevskega dne šlo za nesrečo. Sodnik mu je na predlog tožilstva odredil enomesečni pripor, a odločitev o tem seveda miruje, saj je že v priporu v Ljubljani zaradi sumov, povezanih z zavarovalniško goljufijo.
 

Povezal naj bi se s Tošićem


Preiskovalci so v primeru Sare Veber ugotovili, da se je na vse skupaj zelo dobro pripravil. Po neuradnih podatkih Večera naj bi jo ustrelil, ker se je bal, da ga bo zapustila in policiji povedala o njegovih nezakonitih poslih. Nikjer namreč ni delal, vozil pa se je le z avtomobili visokega cenovnega razreda, na veliko je zapravljal denar. Ko je bil že močno zadolžen, pa si je sposojal denar in upal, da bo do večje vsote prišel s kriminalnimi posli.
Saro naj bi ustrelil, ker se je bal, da ga bo zapustila in policiji povedala o njegovih nezakonitih poslih.


Seveda naj ne bi želel, da bi Sara to vse skupaj povedala naprej, zato je skoval načrt. Že nekaj dni pred usodnim strelom je njenim staršem povedal, da je puška pokvarjena in da jo bo odnesel na servis. A s puško, kot so pozneje ugotovili forenziki, sploh nič ni bilo narobe. Preden naj bi namerno ustrelil v Saro, naj bi v polavtomatsko puško ADC 290 vstavil naboj ter izklopil varovalo, ki mehansko blokira sprožilec orožja in je namenjeno varovanju pred nenamernim sproženjem.
15.
marca 2015 je pod streli umrla Sara Veber.


To pa še ni vse. Po poročanju Večera naj bi organi pregona po Sarini smrti prišli celo do podatkov, da je Ambramov poskušal priti do denarja tako, da se je povezal z Draganom Tošićem (zaradi trgovanja z drogo v zadevi Balkanski bojevnik je nepravnomočno obsojen na 16 let in pol zapora). Od trgovine z drogo naj bi si obetal visoke zaslužke, da bi lahko zbežal v Avstralijo. 
Povezane vsebine
Deli s prijatelji