Je tega res treba? Neprevidnost priklicala gasilce in policiste

Gasilci pozivajo, da v tem času ne kurite v naravi.
Fotografija: Ogenj se lahko v naravi hitro razširi. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Ogenj se lahko v naravi hitro razširi. FOTO: Voranc Vogel

Kljub pozivom policije, naj s svojim početjem ne izzivamo nesreč, ker tako še bolj obremenjujemo zdravstveni sistem, in gasilcev, ki opozarjajo, kako nevarno je v teh dneh kurjenje v naravi, so na Idrijskem in Ajdovskem včeraj in danes izbruhnili trije požari v naravi.

Včeraj ob 13.40 so bili policisti obveščeni o požaru v naravi. V Kanjem Dolu (občina Idrija) je lastnik parcele kuril travniško površino in kurišče obdal s kamenjem. Kljub temu je ogenj ušel izpod nadzora in se razširil na travnato površino v obsegu 50 krat 80 metrov. Pri tem materialna škoda ni nastala, prav tako ni bilo nevarnosti za ljudi ali njihovo premoženje. Poleg policistov so posredovali tudi gasilci PGD Črni Vrh (13 članov). Ti so požar pogasili in požarišče preventivno namočili.

Ob 14.12 so policiste obvestili tudi o požaru v Idrijski Beli (občina Idrija). 37-letnik je s kotno brusilko rezal kovinske profile rastlinjaka. Iskre so padale po suhi travnati površini in zanetile ogenj. Zaradi vetra se je ogenj hitro razširil na večjo travnato in gozdno površino na strmem terenu nad Idrijsko Belo in proti Čekovniku. Posredovali so gasilci PGD Idrija in PGD Spodnja Idrija, požar lokalizirali in ga dokončno pogasili ob 17.30. Zgorelo je približno pet hektarov podrastja. Idrijski policisti nadaljujejo preiskavo.

Tudi danes ob 10.05 je zagorelo. Požar v naravnem okolju se je razširil med Colom in Predmejo (občina Ajdovščina). Poleg policistov so posredovali tudi gasilci PGD Col in PGD Ajdovščina. Ti so požar kmalu dokončno pogasili. Zgorelo je približno 50 kvadratnih metrov podrasti in trave.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije